Fra Michelin-kok til ketchupproducent
Per Mandrup laver nu ketchup af grisefoder
I hvert fald er han i gang med en opgave hos Høbjerg Gartneri, der i stedet for at bruge overskudstomater til grisefoder vil anvende dem til gourmetketchup.
Det skriver Jyllands-Posten.
Høbjerg Gartneri har med hjælp fra Per Mandrup fået udviklet tre typer ketchup - to røde og en grøn, der er baseret på umodne tomater.
- Det her kan jeg sælge i ubegrænsede mængder til de lokale restauranter. Vi var måske aldrig kommet i gang med at udvikle det her selv. Det er en fantastisk sparring, vi har haft med Per Mandrup, siger indehaveren af Høbjerg Gartneri, Peter Drejer Nielsen, i Jyllands-Posten.
Projektet er en del af "Best of Norddjurs", som Norddjurs Kommune har etableret for at udvikle lokalområdets fødevarepotentiale.
Typisk er der cirka 25 kilo tomater til overs hver dag i sæsonen hos gartneriet.