23948sdkhjf

Shhh ... konkurrenter i nabolaget gør Lactosan-direktør hemmelighedsfuld

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Ostepulverfabrik udvider for 100 millioner kroner, men indholdet vil direktøren ikke sige så meget om

Byggeriet er godt i gang. Og formålet er at øge både kapaciteten og fleksibiliteten hos den fynske ostepulverfabrik, som efter fire års uafbrudt vækst måtte se indtjeningen dykke i 2017.

Men meget mere får man ikke Lactosans administrerende direktør, Jørn Frandsen, til at fortælle om den over 100 millioner kroner dyre, nye fabrik, som Lactosan er ved at bygge i Ringe på Midtfyn. Én af Lactosans største konkurrenter - Cremo Ingredients - befinder sig nemlig ikke mange kilometer vestpå, i Glamsbjerg, og derfor er Jørn Frandsen af konkurrencehensyn loren ved at røbe alt for meget om hverken tal eller de teknologier, der skal proppes ind i den nye fabrik.



- Hvis bare vores konkurrenter lå i udlandet, ville jeg gerne fortælle mere. Men når nu en af vores største konkurrenter ligger her tæt på, kan jeg ikke røbe alt for meget, siger han.

Forbrugere køber mindre kød
Til gengæld vil Jørn Frandsen gerne fortælle om baggrunden for investeringen, som han betegner som en af de største i Lactosans historie.

For der er fortsat masser af efterspørgsel på Lactosans produkter, selvom flere års konstant fremgang blev bragt til ende i 2017, hvor resultatet før skat faldt fra 92 til 77 millioner kroner. Dog steg omsætningen med ni procent til 398 millioner kroner, blandt andet grundet fortsat god eksport af ostepulver til Østen, særligt Kina.

Derfor er en kapacitetsudvidelse påkrævet. Men investeringen handler om mere end bare at imødekomme den asiatiske efterspørgsel, understreger direktøren.

Læs også: Lactosan-direktør:Ostepulver kræver knowhow

- Vi tror på, at Asien vil trække meget. Det er et interessant marked, fordi de får stigende forståelse for og appetit på ost. Men Europa er også interessant, fordi vi kan være med på vegetar-bølgen, siger Jørn Frandsen med henvisning til, at Lactosans ostepulver fremstilles på mikrobiel osteløbe frem for animalsk løbe.

- Så set ud fra, at vi forventer, at folk vil købe lidt mindre kød i fremtiden, kan det vegetariske segment sagtens være et vækstpunkt for os, siger direktøren, inden han tilføjer med en kluklatter:

- Til gengæld kommer vi nok aldrig med på veganerbølgen.

Holder vågent øje med trends
Andre igangværende trends på fødevareområdet bestyrker Jørn Frandsens tro på fortsat vækst hos virksomheden, som mellem 2012 og 2016 mere end firedoblede sin indtjening.

- Vi kigger på de generelle trends, der er i markedet, og der synes vi, vi passer meget godt ind. Det kunne for eksempel være inden for produkter med lavt saltindhold, hvor vores produkter på naturlig vis kan øge saltsmagen uden at øge saltmængden.

Hvordan kobler I jer på de her fødevaretrends? Hvordan holder I øje med dem?

- Vi har to ben. Dels en marketingafdeling, hvor vi har medarbejdere, der tager rundt og kigger på messer for at se, hvad der rører sig, dels vores udviklingsafdeling, hvor vi forsøger at kigge meget ind i, hvad vores produkter kan.

Funktionelle ingredienser
Såkaldt funktionelle ingredienser - altså hvor i dette tilfælde ostepulver kan anvendes som smagsfremmer eller emulgator - er en tredje trend, som Lactosan gerne vil koble sig på, fortæller Jørn Frandsen.

- Traditionelt set har man brugt ostepulver på grund af smagen, men der ligger måske mange andre ting i ostepulver, som vi ikke tidligere har været klar over. Så måske vi ikke bare kan tilføre smag, men også smagsfremmere, lavt saltindhold, emulgere nogle produkter og så videre.

Foruden produktion skal den nye bygning også rumme administrationsbygninger. Selve fabrikken forventes klar i forsommeren 2019, mens kontorbygningerne efter planen skal stå klar i 2020.

Mere om: Ostepulver
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Dansk pepperoni-producent bekymret over nej til brexit-aftale

Kokkelandsholdet skal have ny direktør

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Chr. Hansens salg går mindre frem end ventet

Chr. Hansen Holding, der laver enzymer og ingredienser til flere industrier, sælger fortsat for mere

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

Nyhedsbrev

Arla vil selv lave sine reklamer

Online Avis Arkiv

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Bryggeri flytter og får udskænkning

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Ugens grin: Edb-problemer

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

Hov - blåt plast i hakket grisekød

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

600 mio. kr. skal give et teknologisk boost

Høj hastighed og høj opløsning med 3D smart inline inspektion

Januar nyhedsmail fra KE Fibertec

Ion luftkniv fra EXAIR fjerner statisk elektricitet

LinkedIn, Twitter, Facebook og Instagram.

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bedre plantebaserede alternativer til kød med citrusfibre

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Gibotech sætter ny medarbejderrekord

Ta’ med CP på tur til Carlsberg Byen

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med bluetooth forbindelse

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtigste og skarpeste tilbud!

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.208