23948sdkhjf

Smartbake: Patent giver ro i maven

Det er lykkedes Smartbake at tage et procespatent på sin metode til at gaspakke fersk dej

Karsten Leed troede faktisk ikke helt på det i starten. At det ville lykkes Smartbake at tage patent på sin metode til at gaspakke fersk dej, så dejen ikke begynder at hæve, før emballagen brydes.

- Min første tanke var, at det ikke kunne lade sig gøre, erkender salgschefen hos den aarhusianske bagervirksomhed i dag.

Men det lykkedes Smartbake at kontrollere gærens processer og virksomheden ligger nu inde med et såkaldt procespatent, der gælder i Danmark, Norge og Sverige. Og som skal hjælpe brødiværksætteren til at finde fodfæste på markedet, hvor Smartbake ifølge Karsten Leed er den eneste aktør, som tilbyder ferske rådeje direkte til forbrugeren.

- Det giver noget ro i maven og noget albuerum. I hvert fald til at starte med, konstaterer Karsten Leed.

Procespatent
Hvad Smartbake er lykkedes med, er at styre dejens naturlige hæveproces, så slutbrugeren ikke risikerer at stå med en overhævet eller sur dej, når forseglingen brydes. Selve pakningen foregår på en såkaldt gaspakkemaskine.

- Du kan så have forskellige former for foliepakkestørelser og så videre, så det eksperimenterer vi meget med, fortæller Karsten Leed.

Han afviser, at patentet ligger i selve maskinteknologien. Maskinen er købt som standardvare hos en maskinleverandør.

- Patentet ligger i hele processen. Det er hele den proces, vi har patenteret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094