23948sdkhjf

Dommere skal smage 1.500 fødevarer

International Food Contest er igen en del af FoodTech-messem
Igen i år er omkring 1.500 produkter med, når den traditionsrige International Food Contest, IFC, i næste uge er en del af FoodTech-messen i MCH Messecenter Herning.

Konkurrencen er et mødested for hele fødevareindustrien. Producenterne får bedømt deres produkter af fagfolk og kan vinde priser i forskellige kategorier. I år er der endnu mere fokus på innovation og nytænkning end nogensinde før, oplyser arrangørerne.

- Fornyelse er et af nøgleordene ved årets International Food Contest, hvor vi sammen skal finde ud af, hvad smag er. Vi ønsker, at branchen skal lære, hvordan en øget viden om smag kan være med til at videreudvikle vores fødevareprodukter, så hele området kan effektiviseres - forhold til både sundhed, oplevelse og bæredygtighed, lyder det fra projektleder i MCH Messecenter Herning John Dørr Jensen.

Foruden den traditionelle mejeridel er der også i år andre fødevarer, fordelt på fødevarekategorier som eksempelvis fisk & tang, vin, kager & søde sager og honning.

Udstillerne kæmper også i prestigefyldte konkurrencer som International Dairy Contest, Mejeribrugets Gourmetpriser og Food Awards.

Kvalitetsstempel
Gennem årene er det lykkedes for flere forskellige brancher at bruge International Food Contest til at få en øget eksponering samt at bruge konkurrencens innovative natur til at forbedre deres produkter. Blandt de mange deltagere i International Food Contest er Skærsøgaard Vin, som har været prisvinder i konkurrencen de seneste fire år. Hos Skærsøgaard Vin bruger man blandt andet konkurrencen til at videreudvikle sine produkter, nævner arrangørerne.

- International Food Contest fungerer som et uafhængigt kvalitetsstempel for os, og konkurrencen har haft stor betydning for Danmark som et nyt vinland. Folk er begyndt at få øjnene op for den særlige kvalitet og den specielle aromaudvikling, som de nordiske vine har. I denne sammenhæng har International Food Contest været en stor hjælp for den danske vinbranche og især for Skærsøgård Vin, da konkurrencen hjælper os med at videreudvikle vores vine og etablere branchen i Danmark, siger Sven Moesgaard, ejer af Skærsøgaard.

Alle fødevarer, som er tilmeldt International Food Contest, kvalitetsvurderes ud fra faglige kriterier, hvorefter de tilmeldte produkter sammensættes med andre tilsvarende produkter i de forskellige bedømmelsesgrupper.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063