23948sdkhjf

Mille Food: Her er fabrik nummer to

Prisen er "et pænt, trecifret millionbeløb"

I begyndelse af året indviede Mille Food sin nye modermælksfabrik i Hundested. Men allerede efter trekvart års drift er det nødvendigt at etablere en ny fabrik i Roskilde. Fabrikken i Hundested kører nemlig for fulde omdrejninger og kan slet ikke følge med den kinesiske efterspørgsel efter dansk produceret modermælkserstatning.

For at kunne øge produktionen har Mille Food derfor købt en ejendom i Roskilde, og her skal der indrettes en topmoderne fabrik til fremstilling af modermælkserstatning.

- Ejendommen er på cirka 10.000 kvadratmeter, og der har tidligere været farmaceutisk produktion. Det betyder, at ejendommen passer vældig fint til vores produktion, og vi glæder os meget til at indrette den, så vi kan øge vor produktion af modermælkserstatning yderligere, siger økonomidirektør Martin Thomsen fra Mille Food.

Han er ikke meget for at fortælle den eksakte pris, men oplyser, at der er tale om en investering på et pænt, trecifret millionbeløb. 


I gang om et år
Martin Thomsen forventer, at den nye fabrik vil begynde produktionen i løbet af efteråret 2019. I den forbindelse skal der ansættes omkring 80 mand og en produktionschef, som bliver ansvarlig for fabrikkens daglige drift.

Mille Food overtager en helt tom fabriksbygning, som nu skal indrettes helt fra bunden af. De forskellige hygiejnezoner skal etableres og der skal bygges et nyt renrum. Men det skal også være en fabrik, hvor produktionen er både effektiv og hurtig.

- Det er meget vigtigt, at produktionskapaciteten bliver så høj som mulig.

- Derfor skal vi have fat i en leverandør, der kan levere noget topmoderne procesudstyr, som er effektivt og kan blande ingredienser og pakke dem lynhurtigt. Vores nuværende fabrik i Hundested har en lavere produktionskapacitet, så vi forlanger, at udstyret nede i Roskilde skal kunne køre betydeligt hurtigere, konstaterer økonomidirektøren. 

På et senere tidspunkt vil Mille Food lave en udbudsrunde, hvor forskellige leverandører for mulighed for at afgive tilbud på produktionsudstyret.

Enorm succes i Kina
Baggrunden for Milles succes er en voldsomt stigende eksport til Kina. Kineserne vil gerne vil betale for kvalitet, og danske fødevarer er i høj kurs i Kina.

- I Kina har de danske fødevarer ry for at være af både at være af høj kvalitet og have en høj fødevaresikkerhed. Og det betyder, at vore modermælkserstatninger går som varmt brød på det kinesiske marked, fortæller Martin Thomsen.

Men et andet forhold spiller også ind. Det er, at Mille Food har et dansk/kinesisk ejerskab. Mille Food har således et handelsselskab i Kina, og her er der et salgsteam, der har netværk af lokale repræsentanter i hele Kina.

De kinesiske forbrugere er også meget interesseret i økologiske fødevarer, herunder økologiske modermælkserstatninger. Derfor har Mille planer om at lancere økologiske modermælkserstatninger på det kinesiske marked.

Martin Thomsen fortæller, at de økologiske varianter er på vej, men datoen for lanceringen er endnu ikke klar.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083