23948sdkhjf

Mobilen fortæller alt om kødet

Nordjyske fødevarevirksomheder lancerer en applikation, så smartphones kan aflæse en stregkode, der giver adgang til information som varens oprindelse, pakning og eventuelt et opskriftsforslag.
Kalvefilet af mærket ’Vilstrupgård’ fra Himmerlandskød i Farsø er den første vare, som tager det nye system i brug. Sporbarhed har været centralt for kødvirksomheden.

- Vi har meget gerne villet have Himmerlandskød med fra starten, da virksomheden netop er etableret på et forretningsgrundlag, der fokuserer på sporbarhed. Med tiden håber vi, at fødevareproducenter over hele landet vil tilmelde deres produkter, siger Ole Høgh Sørensen, formand for Nordjysk Fødevare Netværk, til nordjyske.dk.

Nordjysk Fødevare Netværk omfatter 300 nordjyske virksomheder, hvoraf flere snart følger i Himmerlandskøds fodspor og sætter den specielle stregkode på varerne.

Kræver kun et billede
Ved at tage et billede af den særlige stregkode på varen får forbrugeren løbende information om f.eks. dyrevelfærd og oprindelsesland, men også mere specifikke detaljer som kalvens alder, hvem der har opdrættet den, hvor og hvornår den er slagtet samt hvor udskæringerne stammer fra.

Systemet har være undervejs i 4 år og er udviklet i samarbejde med it-virksomheden Lyngsoe Systems.


Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094