23948sdkhjf

Himmerlandskød fortsætter med at sætte rekorder og har nu rundet milliarden

Kødkoncernen Himmerlandskød med hovedkvarter i Aalestrup i Nordjylland er tilsyneladende ikke til at stoppe.

De seneste år har kvægslagteriet og den tilhørende forretning med opskæring haft konstant fremgang på både omsætning, indtjening og markedsandele - og den udvikling fortsatte ufortrødent i 2021, viser det netop offentliggjorte regnskab.

Omsætningen rundede sidste år for første gang en milliard kroner og landede på 1,024 millliarder kroner, hvor den hidtidige rekord fra 2020 lød på 888,7 millioner.

På bundlinjen voksede overskuddet fra 38,9 til 42,1 millioner kroner før skat, ikke mindst fordi Himmerlandskød i 2021 nåede op på at stå for næsten 28 procent af det samlede antal kvægslagtninger i Danmark.

- Vi har i 2021 haft et rekordår i antal slagtninger, hvor vi har slagtet knap 120.000 dyr. Vi har opnået en stigning i slagteantallet på 8,4 procent, mens landsslagtningerne er steget med 1,5 procent. Det betyder, at vi har øget vores markedsandel af det totale antal slagtninger fra 26 procent til 27,8 procent, konstaterer Himmerlandskød i regnskabet.

Klar til flere leverandører

Efter skat lyder 2021-resultatet på 33,1 millioner kroner, og hele beløbet lægges til egenkapitalen og anvendes til investeringer i Himmerlandskød, fremgår det. Egenkapitalen var ved årets udgang således steget til godt 152 millioner kroner.

Selskabets investeringer handler ikke mindst om det igangværende byggeri af et helt nyt slagteri i Aalestrup og en udvidelse af opskæringsfabrikken i Farsø. 

På det nye slagteri samles aktiviteterne fra koncernens nuværende tre ældre slagterier i Aalestrup, i Hadsund og hos Kjellerup Eksportslagteri i Midtjylland. Nybyggeriet, der ventes færdigt i august, kommer efter planen til at koste omkring 200 millioner kroner.

- Det vil give os en større slagtekapacitet, så vi kan fortsætte med at øge slagteantallet og imødekomme det stigende antal landmænd, som ønsker at levere til Himmerlandskød. Vi er dermed klar til at byde flere leverandører velkommen, konstaterer ledelsen i regnskabet.

Himmerlandskød er ejet af direktør Lars Andersen, hans to børn Christoffer Andersen og Louise Andersen samt koncernens økonomidirektør, Louise Bondgaard Godsk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078