23948sdkhjf

Naturli’ Foods anmeldt for at bruge ordet "latte"

Virksomheden trækker produktet tilbage - og direktøren trækker på smilebåndet
Mejeriforeningen har meldt Naturli’ Foods’ dairy free Almond Caffé Latte (iskaffe lavet på mandel) til Fødevarestyrelsen for at bruge ordet "latte’".

Naturli’ Foods vil på ingen måde forbindes med mælk. Derfor trækker Naturli’ Foods produktet af hylderne, oplyser virksomheden.

- Jeg vil gerne slå fast, at produktet ikke indeholder mælk, og at produktet aldrig har været i berøring med ’"yversekret, som er fremkommet af en eller flere malkninger fra enten ko, får, ged eller andre pattedyr", som er Mejeriforeningens beskrivelse af mælk, siger Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods.

Han trækker ifølge eget udsagn lidt på smilebåndet over anmeldelsen.

- Nu ved vi da præcist, hvad yversekret er, og det vil vi ikke have noget at gøre med. Naturli’ Foods laver udelukkende 100 procent plantebaserede produkter, så tak til Mejeriforeningen for at have helt styr på definitionen og lære os den. Vi siger derfor tak for opmærksomheden og trækker produktet af hylderne, da vi ikke skal risikere, at nogen kunne tro, at der var mælk i vores produkt, siger Henrik Lund.

Naturli' Foods fjerner derfor "med glæde" produktet, inden der kommer en afgørelse. Også selv om der på emballagen står, at der er tale om et 100 procent plantebaseret produkt, som er fri for mejeriprodukter. I øvrigt har Naturli’ Foods slet ikke modtaget en anmeldelse, men Henrik Lund stoler på, at den nok er på vej.

Blot beklager direktøren, at der kan være forbrugere, der kommer til at savne deres iskaffe uden mælk. Naturli’ Foods’ dairy free Almond Caffé Latte er ifølge virksomheden det bedst sælgende plantebaserede produkt i kategorien. I løbet af et halvt år har det taget syv procent af markedet, oplyser Henrik Lund. Han lover dog, at der nok skal komme en værdig afløser på hylderne – uden ordet "latte".
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095