23948sdkhjf

Kæmpeprojekt: Her vil To Øl brygge mange øl

Nye arbejdspladser på vej til tidligere Orkla-fabrik
Efter i første omgang at have været hemmelighedsfuld hvad angår købet af en kæmpestor, tidligere fødevarefabrik i Svinninge har bryggerivirksomheden To Øl nu åbnet posen med oplysninger.

I en pressemeddelelse fortæller stifter og direktør Tore Gynther, at To Øl har store planer for de 26.000 kvadratmeter med bygninger, som Orkla indtil 2016 brugte til marmeladeproduktion. Der er tale om den gamle Beauvais-fabrik, som også tidligere har produceret rødkål.

- Svinninge er vores største og mest ambitiøse projekt til dato. I Svinninge samler vi hele vores ølproduktion ét sted. Samtidig vil vi herfra køre al lagerhåndtering, logistik og produktudvikling. Det betyder både, at vi kommer helt tæt på alle led af produktionen, og også at vi nu skal ud og rekruttere medarbejdere til de nye arbejdspladser, sådan et sted medfører. Vi får brug for alt fra teknisk stab over lagermedarbejdere, fødevareingeniører og processoperatører til lokale øl-entusiaster, fortæller han.

En destination i sig selv
To Øl overtager bygningerne ved årsskiftet "for at brygge øl til lokalområdet og den store vide verden", nævner Tore Gynther.

To Øl hører til i den såkaldte craft beer-verden, hvor der brygges potente øl med masser af eksperimenterende smage og større mængder af humle, end man normalt kender fra øllets verden.

Virksomheden blev grundlagt i 2010 og har siden fungeret som et rejsende bryggeri. Det vil sige, at To Øl har brygget på andre bryggeriers tanke – primært i Belgien, men også andre steder i ind- og udland.

Nu vender To Øl snuden mod hjemlandet og bliver for alvor et dansk bryggeri - og altså med base på Vestsjælland, hvor Svinninge-grunden er på 151.000 kvadratmeter.

- Vi vil holde den store grund åben og grøn, så den er tilgængelig som hidtil. Vi vil desuden gøre fabrikken til en destination i sig selv. Vi har en lang række samarbejdspartnere og ølnydere i vores netværk, der vil komme til Svinninge for at se, hvordan vi arbejder, brygger og udvikler os her. Det er tanken at kunne invitere så mange nysgerrige sjæle som muligt indenfor, efterhånden som vi udbygger stedets muligheder. Vi vil naturligvis også gerne stille op til lokale byfester og arrangementer, så alle byens borgere kan få smag for det nye, lokale Svinninge-bryg, fortæller Tore Gynther.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094