23948sdkhjf

KMC bare fortsætter opad

Ny rekordomsætning - og ny direktør
Efter rekordvæksten på hele 25 procent i det foregående regnskabsår tog kartoffeleksperten KMC et nyt skridt opad i regnskabsåret 2017/18:

Omsætningen steg denne gang med 10 procent - fra 1,48 til 1,62 milliarder kroner. Og resultatet efter skat landede på 135,5 millioner mod 134 millioner året før.

Det var nogle af de tal, som KMC-formand Peter C. Petersen præsenterede på virksomhedens generalforsamling i fredags.

I lighed med tidligere år var væksten bredt funderet på tværs af produkt- og markedsområder. Der blev således sat nye produktionsrekorder af kartoffelbaserede stivelser, pulverprodukter samt proteiner.

Afsætningen til globale fødevarekunder blev ligeledes øget. Væksten var geografisk bredt funderet og skete på både etablerede markeder og nye udviklingsmarkeder, fortalte formanden.

En høj produktion, en succesrig afsætning og en god kapacitetsudnyttelse resulterede i lavere enheds-omkostninger og bidrog sammen til det flotte resultat. Det samme gjorde de internationale fødevaretrends, der blandt andet efterspørger flere plantebaserede og allergenfrie råvarer samt flere convenience-produkter, konstaterede han.

I forbindelse med generalforsamlingen afslørede KMC, at administrerende direktør Nicolai Hansen efter eget ønske fratræder sin stilling ved udgangen af juni 2019. Til den tid vil han være fyldt 62 år.

Formand Peter C. Petersen takkede Nicolai Hansen for hans engagerede indsats og meddelte, at bestyrelsen sigter efter at have en ny CEO på plads, inden den nuværende forlader KMC næste sommer.

KMC ejes i fællesskab af de tre danske kartoffelmelfabrikker "Midtjylland" i Brande, "Sønderjylland" i Toftlund og "Karup Kartoffelmelfabrik" i Karup. Virksomheden er førende inden for produktion, udvikling og salg af kartoffelbaserede ingredienser til fødevareindustrien.

95 procent af produktionen bliver eksporteret til over 80 lande i verden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086