23948sdkhjf

International hæder til tre danske øl

Bryghuse hentede guld, sølv og bronze
Europas bedste stout bliver brygget af Krenkerup Bryggeri på Lolland.

Det konstaterer bryggeriet, efter at brygmester Alexander Ennen forleden fik overrakt en guldmedalje ved den prestigefyldte konkurrence European Beer Star 2018. Overrækkelsen foregik på Brau Beviale i Nürnberg, Tyskland, hvor hele holdet bag øllen var til stede.

Det er bryggeriets øl Krenkerup Stout, der har vakt begejstring hos de 144 jury-medlemmer, der i begyndelsen af oktober blindsmagte de mange indsendte øl. Mere end 2.300 øl fra 51 lande blev smagt, og der blev uddelt bronze, sølv og guldmedaljer til de absolut bedste i en række forskellige kategorier. Og guldmedaljen for bedste Stout tilfaldt altså det 10 år gamle bryggeri, der ligger ved Sakskøbing.

- Det er en øl, vi har produceret længe. Helt tilbage fra den første brygmester. Men jeg har justeret lidt på opskriften, så der er kommet flere smagstoner af chokolade i. Andre smagsvarianter er også blevet fremhævet en smule, fortæller en stolt Alexander Ennen til folketidende.dk om stouten, der er produceret på lokale råvarer uden tilsætningsstoffer.

Også hos Thisted Bryghus glæder man sig netop nu over international hæder. To øl fra bryggeriet blev mandag hædret ved Brussels Beer Challenge i øl-landet over dem alle, Belgien.

Brussels Beer Challenge er en international smagekonkurrence, hvor de deltagende øl bedømmes af inviterede øl-dommere fra hele verden, blandt dem den danske øl-ekspert Carsten Bertelsen.

- Vi fik en sølvmedalje for Limfjordsporter i kategorien Baltic Porter, og Bronze for Jack & Beer i kategorien fadlagret øl under 10 % ABV, og det er vi utroligt stolte af, siger brygmester Antoni Aagaard Madsen, Thisted Bryghus.

Han fortæller, at der ikke blev uddelt guldmedalje i kategorien Baltic Porter, så den nordvestjyske porter var bedste deltagende øl i denne kategori.

- Da vi hidtil ikke har solgt meget øl i udlandet, har vi ikke tidligere fået sendt øl til de internationale bedømmelser, men resultatet fra Bruxelles giver bestemt mod på at få vores øl bedømt internationalt igen, fortæller Antoni Aagaard Madsen

I konkurrencen deltog der øl fra 29 lande på fem kontinenter.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062