23948sdkhjf

Øko-fødevarer: Også emballagen skal være bæredygtig

Forbrugerne begynder at stille flere krav
Stadig flere forbrugere verden over går op i bæredygtighed, når de køber fødevarer – og det vil i stigende grad også komme til at gælde emballagen.

Det budskab var der udbredt enighed om blandt deltagerne, da Økologisk Landsforenings holdt eksportseminar om bæredygtige emballageløsninger.

- Næste generation af forbrugere vil betragte økologi som en selvfølge, men de økologiske produkter risikerer at blive fravalgt, hvis emballagen ikke er bæredygtig. Forbrugerne vil ikke undvære emballage, men den skal være så miljørigtig som muligt. Økologiske virksomheder skal gå foran, hvis de skal blive ved med at være relevante, siger Birthe Linddal, sociolog og fremtidsforsker, som holdt oplæg på eksportseminaret.

Hun bakkes op af markedschefen for eksport i Økologisk Landsforening, Pernille Bundgård.

- Vi ser allerede storbyer rundt omkring i verden, for eksempel Berlin, hvor forbrugerne og dermed supermarkederne stiller krav til emballagen. Det er noget, man som virksomhed skal holde sig for øje, hvis man vil eksportere sine varer. Fremover vil det ikke være nok blot at fokusere på selve produktet, man skal også have fokus på det, der er udenom, siger Pernille Bundgård.

Hun glædede sig derfor over, at flere end 25 virksomheds-repræsentanter havde tilmeldt sig seminaret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109