23948sdkhjf

Kom i gang: brug de unge, innovative fødevaretalenter

KLUMME: Har du også råd til at lade være med at involvere studerende i den løbende udvikling og optimering af din fødevarevirksomhed, spørger dagens klummeskribent, der er selvstændig rådgiver af fødevarevirksomheder og vidensinstitutioner.

Tre dages fødevarefest i Herning er nu vel overstået. Et sandt mekka af spændende produkter og nye teknologier, der venter på at ramme markedet.

Inspirerende igen at opleve FoodTech Challenge, hvor håndplukkede internationale talentstuderende samarbejdede om at give nye bud på nogle af de især multinationale fødevarevirksomheders udfordringer. Det er godt set, og bidrager til fortællingen om Danmark som fødevareklynge.

Jeg ved fra mit mangeårige arbejde med udvikling og innovation i fødevaresektoren, at uddannelse og samarbejde udgør fundamentet for vores konkurrenceevne og samarbejde. Det er en investering i fremtiden.

Så hvad gør du, hvis du også er blandt de resterende 99,9 % af klyngen, der ikke har tid eller økonomi til at medvirke i den store talentfest? Og du ikke lige er placeret nær de store uddannelsesbyer i hovedstads- eller Aarhus-området?

Mindre kan også gøre det.

Lad mig starte med at slå det fast: Du har ikke råd til at lade være. Men du skal finde en samarbejdsform, der passer til dine muligheder og behov. Og prøve det af i trygge rammer til en start. Har du brug for hurtige input til nye produktmuligheder for nye kundesegmenter? Vil du have undersøgt, om dine produktionsdata kan bruges til at understøtte optimering og bæredygtighed? Vil du have testet nye digitale dialog- og salgskanaler? Forslag til nye brugeroptimerede emballagekoncepter?

Dels har uddannelsesinstitutionerne relativt forskellige faglige profiler, kompetencer og erfaringer med virksomhedssamarbejde. Dels kan der være begrænsninger i de studerendes mobilitet. Jeg ved af bitter erfaring, at der er længere fra hovedstadsområdet til Vestjylland end omvendt.

Det var bl.a. derfor, jeg i min tid som udviklingsansvarlig i omkostningsfokuserede Danish Crown lagde energi i at få oprettet en fødevarerettet ingeniøruddannelse på Aarhus Universitet – tættere på mange af de jyske produktionsvirksomheder. Og i øvrigt skabte innovative studentersamarbejder med en lang række driftsnære kolleger via nærliggende uddannelsesinstitutioner for at sikre friske input til stort set alt inden for bæredygtig råvareproduktion, kødprodukter til kommende generationer, nye effektive analysemetoder, arbejdsmiljøforbedrende produktionsteknologi samt digitale platforme til direkte forbrugerdialog.

Grydeklare fordele
Ved at involvere studerende får du en række fordele serveret på et sølvfad:
• Topmotiveret og loyal arbejdskraft, der gør en forskel
• Ny inspiration og fordomsfri øjne på dine udfordringer
• Adgang til dygtige vejledere og udstyr på institutioner
• Førsteklasses mulighed for at se din mulige nye medarbejder an
• Ansvarsfulde og engagerede kolleger, der selv bliver klogere.

Velkommen til fremtiden. Kom styrket ind i den.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Beiers chokolader hårdt ramt af solen

Landmad.dk får comeback

Toms Gruppen mistede næsten 10 millioner

Sultne kinesere sender slagterier på overarbejde i påsken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Søstjerner kan blive næste ingrediens i fiskeolie-piller

Nyhedsbrev

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Online Avis Arkiv

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

København lancerer ny, ambitiøs fødevarestrategi

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

Bryghus giver bærproducent store drømme

Valsemøllen er på opkøbsjagt

Mille Food på vej med tre nye produkter

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Ugens grin: Utilfredsstillende indsats

Årets første danske jordbær på hylderne i dag

De mange solskinstimer i april har skudt gang i den danske jordbærsæson

Kartoffelimperium får ny mand i front

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Stryhns debuterer som øko-producent

Ny aftale på plads for slagteriet på Bornholm

Kølevirksomhed investerer millioner

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Nyt food cluster er en realitet

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Sushi-kæde lukker for at redde havet

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Ris med risiko for insekter

Appetit på yoghurt og ost trækker salget op

Kaffekædestifter køber investorer ud

FødevareBanken og Thise Mejeri slår pjalterne sammen

Øko-salg vokser i dobbelt tempo i Rema 1000

Delika ramt af metal i kylling

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Camatek ApS udvider maskinparken

Se hvad Kärchers SGV dampsugere kan gøre for dig !

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny svingkran efter påske?

Key Account Manager, der brænder for løsningssalg, søges til gazelle virksomhed

Spændende foredrag og generalforsamling i Nordjysk FødevareErhverv

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

User Management Component i Siemens TIA-portal V15

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Har du brug for en robust statisk glidestangsvægt?

Filterteknik A/S er blevet AAA-ratet

EOT Electronics of Tomorrow

Ara-El ApS: Finder Serie 67 relæer

Standarder og lovgivning – hvordan hænger det sammen?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

KJV og Flextek inviterer til EMO messe

Branchen samles i Odense den 7. juni

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

SERVI DORYL forhandles af Salicath ApS

KL Automatik bygger om

DesignSpark passerer 750.000 medlemmer

Netværks- og Energiseminar med virksomhedsbesøg

Send til en kollega

0.146