23948sdkhjf

Kom i gang: brug de unge, innovative fødevaretalenter

KLUMME: Har du også råd til at lade være med at involvere studerende i den løbende udvikling og optimering af din fødevarevirksomhed, spørger dagens klummeskribent, der er selvstændig rådgiver af fødevarevirksomheder og vidensinstitutioner.

Tre dages fødevarefest i Herning er nu vel overstået. Et sandt mekka af spændende produkter og nye teknologier, der venter på at ramme markedet.

Inspirerende igen at opleve FoodTech Challenge, hvor håndplukkede internationale talentstuderende samarbejdede om at give nye bud på nogle af de især multinationale fødevarevirksomheders udfordringer. Det er godt set, og bidrager til fortællingen om Danmark som fødevareklynge.

Jeg ved fra mit mangeårige arbejde med udvikling og innovation i fødevaresektoren, at uddannelse og samarbejde udgør fundamentet for vores konkurrenceevne og samarbejde. Det er en investering i fremtiden.

Så hvad gør du, hvis du også er blandt de resterende 99,9 % af klyngen, der ikke har tid eller økonomi til at medvirke i den store talentfest? Og du ikke lige er placeret nær de store uddannelsesbyer i hovedstads- eller Aarhus-området?

Mindre kan også gøre det.

Lad mig starte med at slå det fast: Du har ikke råd til at lade være. Men du skal finde en samarbejdsform, der passer til dine muligheder og behov. Og prøve det af i trygge rammer til en start. Har du brug for hurtige input til nye produktmuligheder for nye kundesegmenter? Vil du have undersøgt, om dine produktionsdata kan bruges til at understøtte optimering og bæredygtighed? Vil du have testet nye digitale dialog- og salgskanaler? Forslag til nye brugeroptimerede emballagekoncepter?

Dels har uddannelsesinstitutionerne relativt forskellige faglige profiler, kompetencer og erfaringer med virksomhedssamarbejde. Dels kan der være begrænsninger i de studerendes mobilitet. Jeg ved af bitter erfaring, at der er længere fra hovedstadsområdet til Vestjylland end omvendt.

Det var bl.a. derfor, jeg i min tid som udviklingsansvarlig i omkostningsfokuserede Danish Crown lagde energi i at få oprettet en fødevarerettet ingeniøruddannelse på Aarhus Universitet – tættere på mange af de jyske produktionsvirksomheder. Og i øvrigt skabte innovative studentersamarbejder med en lang række driftsnære kolleger via nærliggende uddannelsesinstitutioner for at sikre friske input til stort set alt inden for bæredygtig råvareproduktion, kødprodukter til kommende generationer, nye effektive analysemetoder, arbejdsmiljøforbedrende produktionsteknologi samt digitale platforme til direkte forbrugerdialog.

Grydeklare fordele
Ved at involvere studerende får du en række fordele serveret på et sølvfad:
• Topmotiveret og loyal arbejdskraft, der gør en forskel
• Ny inspiration og fordomsfri øjne på dine udfordringer
• Adgang til dygtige vejledere og udstyr på institutioner
• Førsteklasses mulighed for at se din mulige nye medarbejder an
• Ansvarsfulde og engagerede kolleger, der selv bliver klogere.

Velkommen til fremtiden. Kom styrket ind i den.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nyt kyllingeslagteri er "bestemt ikke" halal

Hopballe har en helt særlig underlårsmaskine

Fiskefabrik ramt af brutal vold

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Ølsnyd: To mænd idømt fængsel og bøder på 118 millioner

Nyhedsbrev

15.024 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Online Avis Arkiv

Økologiens paradoks: Må ikke selv fiske tang op af Storebælt

Aalborg får ny ølfestival

Cateringfirma dropper lille køkken

Destilleri søger balancen mellem business og bæredygtighed

Økonomisk snusfornuft er påkrævet, hvis man vil stå tilbage, når tsunamien af nye destillerier har lagt sig

Automatisering må vente

Vaffelbaroner har fart på

To Øl brygger på store planer for nyindkøbt fabrik

Bryggeriet To Øl har købt enorm fabrik på Sjælland og gør klar til at etablere både et bryggeri og et destilleri ... med mere

Meget mere end to øl

Bryggeriet To Øl vil være mere synligt i Danmark

Det her er de mange muligheders land

Kødfri måltidskasser giver tocifret millionunderskud

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Nu går bagerne, slagterne og fiskehandlerne sammen

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ugens grin: Den modige smed

Nyt, fynsk ølsamarbejde

Lumsk bagtanke tager form hos Trolden

Ølbryggeri er godt i gang med at lade spiritusproduktion vokse sig stor

Hjem-Is giver igen overskud

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RPC Superfos giver Cariocas tuschspande et nyt udseende

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Temperering af chokolade fra Salicath ApS

Indstilling til Danish Retail Award 2019

Vidste du, at EU's største cannabisplantage kommer til at ligge i Danmark?

Nye lovkrav i Polen

Byd velkommen til din nye kollega

Lille luftdyse med stor effekt

Blockchain

Vil du have den bedste kranløsning på markedet? Og skal prisen være den HELT rigtige?

Solar åbner nyt kundecenter i København

PRO-CONSTULT hjælper kunde i gang igen på kun 2 timer

DIAP bliver guldpartner på The Smart Company under hi-messen

Tydeligt overblik over komplekse systemer

Ny pladsbesparende RFID-læser med standardiseret forbindelse til cloud-applikationer fra Siemens

Sikringsholdere til dinskinner

Tid til at stoppe wardrobing

Søges...Sælger med teknisk forståelse!

AB JENSEN MASKINFABRIK holder åbent i sommerferien!

Ny hi-award skal sætte fokus på bæredygtighed

Ny direktør skal sætte turbo på væksten

Hils på din nye kollega - kontorrobotten

Vi har, heldigvis, mange forskellige opgaver

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Recirkulerende borde kan holde flowet i gang i produktionen

Send til en kollega

0.164