23948sdkhjf

Kom i gang: brug de unge, innovative fødevaretalenter

KLUMME: Har du også råd til at lade være med at involvere studerende i den løbende udvikling og optimering af din fødevarevirksomhed, spørger dagens klummeskribent, der er selvstændig rådgiver af fødevarevirksomheder og vidensinstitutioner.

Tre dages fødevarefest i Herning er nu vel overstået. Et sandt mekka af spændende produkter og nye teknologier, der venter på at ramme markedet.

Inspirerende igen at opleve FoodTech Challenge, hvor håndplukkede internationale talentstuderende samarbejdede om at give nye bud på nogle af de især multinationale fødevarevirksomheders udfordringer. Det er godt set, og bidrager til fortællingen om Danmark som fødevareklynge.

Jeg ved fra mit mangeårige arbejde med udvikling og innovation i fødevaresektoren, at uddannelse og samarbejde udgør fundamentet for vores konkurrenceevne og samarbejde. Det er en investering i fremtiden.

Så hvad gør du, hvis du også er blandt de resterende 99,9 % af klyngen, der ikke har tid eller økonomi til at medvirke i den store talentfest? Og du ikke lige er placeret nær de store uddannelsesbyer i hovedstads- eller Aarhus-området?

Mindre kan også gøre det.

Lad mig starte med at slå det fast: Du har ikke råd til at lade være. Men du skal finde en samarbejdsform, der passer til dine muligheder og behov. Og prøve det af i trygge rammer til en start. Har du brug for hurtige input til nye produktmuligheder for nye kundesegmenter? Vil du have undersøgt, om dine produktionsdata kan bruges til at understøtte optimering og bæredygtighed? Vil du have testet nye digitale dialog- og salgskanaler? Forslag til nye brugeroptimerede emballagekoncepter?

Dels har uddannelsesinstitutionerne relativt forskellige faglige profiler, kompetencer og erfaringer med virksomhedssamarbejde. Dels kan der være begrænsninger i de studerendes mobilitet. Jeg ved af bitter erfaring, at der er længere fra hovedstadsområdet til Vestjylland end omvendt.

Det var bl.a. derfor, jeg i min tid som udviklingsansvarlig i omkostningsfokuserede Danish Crown lagde energi i at få oprettet en fødevarerettet ingeniøruddannelse på Aarhus Universitet – tættere på mange af de jyske produktionsvirksomheder. Og i øvrigt skabte innovative studentersamarbejder med en lang række driftsnære kolleger via nærliggende uddannelsesinstitutioner for at sikre friske input til stort set alt inden for bæredygtig råvareproduktion, kødprodukter til kommende generationer, nye effektive analysemetoder, arbejdsmiljøforbedrende produktionsteknologi samt digitale platforme til direkte forbrugerdialog.

Grydeklare fordele
Ved at involvere studerende får du en række fordele serveret på et sølvfad:
• Topmotiveret og loyal arbejdskraft, der gør en forskel
• Ny inspiration og fordomsfri øjne på dine udfordringer
• Adgang til dygtige vejledere og udstyr på institutioner
• Førsteklasses mulighed for at se din mulige nye medarbejder an
• Ansvarsfulde og engagerede kolleger, der selv bliver klogere.

Velkommen til fremtiden. Kom styrket ind i den.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Europas bedste whisky er kåret - og den er nordjysk

Kinesisk nytår og julesalg sender svinepriser på himmelflugt

Danske svineproducenter har udsigt til den højeste svinenotering siden 2001

Lokale producenter hyldes i Vejle

Supermarkeder sælger mindre kød og mere plantefars

Mens danskerne forbruger mindre fersk kød, er salget af vegetariske produkter steget markant

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Trump spænder ben for Thises populære Vesterhavsost

Nyhedsbrev

15.204 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

1

Pizzakæde lukkede i Danmark: Nu står flere lande for tur

Online Avis Arkiv

Fødevaredanmark: - Afskaf selskabsskatten for start-ups

46 mejerier kontrolleres efter beslaglæggelse af 400 paller mælkepulver

Foss har lagt nødvendige millioner i nye teknologier

Købere står i kø til gigantsucces i Esbjerg

Sådan vender fabrik udgift til milliongevinst

Kæmpe koncerner sværger plast-ed

Øl, honning, marmelade og gin: Producenter elsker adgang til specifikt logo

Danish Crowns salg af Tulip Ltd på plads

Din medister har været i Kina: Jan vil revolutionere pølseproduktionen

Orkla satser på nye investeringer og ændrer i topledelsen

Bon Appetit Group lander øko-ordre hos SAS

Klimaforandringer truer danske fiskefabrikker

Druen og tiden er moden: Vinbønder slår pjalterne sammen

Efter år med en kæp i hjulet: Bøf-chef vil vende minus til plus

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Lynfrysning sikrer kæmpe succes på fjerne markeder

Mille Food fyrer ledelsen

Danish Crown ansætter ny CFO

Dansk ingrediensgigant vokser - men ser mørke skyer på himlen

Carlsberg får ny kommerciel direktør

Danmarks konkurrenceevne fastholder plads i global top-ti

Flere og flere seniorer springer ud som iværksættere

Aarhus får et fødevarelaboratorium

Den danske industri er blevet ramt af influenza

Tilberedte rejer fra Asien indeholder fækale bakterier

Pølser tilbagekaldt efter fund af listeria

1

DI: Flere virksomheder oplever dyk i efterspørgslen

Politiet undersøgte ikke bestikkelse i Carlsberg trods tip

Fødevarenetværk skal lære om allergen-krav

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Papemballage erstatter plast-løsning

Bliv klar til Halloween med gratis skabeloner fra Avery!

Nye partnere i Dansk Stålmontage

VIND en Bruder-bil -Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse

VKST i front for landbrugets CO2 kamp med nyt solcelleanlæg

Siemens sætter nye standarder med lanceringen af Simatic PCS neo

"Energi kontrol med maksimal nøjagtighed"

Formiddagsevent:Effektiv samhandel ml. kunder & leverandører

Elektriker døgnvagt

Udnytter din virksomhed mulighederne for cirkulær økonomi?

Kjærgaard introducere dataopsamling og analyse uden databoks

Historien bag energiforsikring til virksomheders el-aftale

UT 20U-14 Fstr/Fbrc Sort/Blp

Støb fundamentet for succes med en tryg, planlagt overgang fra projekt til drift

Har du styr på din dunk?

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

Få stærkere kunderelationer og øget salg med effektiv EDI

Kædenyheder fra Brd. Klee A/S

Bliv opgraderet! Som 6.400 andre - Det tager kun ét minut

Stødabsorberende bølgepap til sikker forsendelse

Ajcon bygger nyt grønt køle-/frysehus for JN Spedition

PALOMAT® 5 – stabling og nedstabling af 1-5 paller

Åben Virksomhed – Gibotech inviterer elever fra afgangsklass

Workshop om beregning af migration fra plast

Carsten Holm A/S udstiller på OTD 19 - Offshore Technology D

Send til en kollega

0.259