23948sdkhjf

Kom i gang: brug de unge, innovative fødevaretalenter

KLUMME: Har du også råd til at lade være med at involvere studerende i den løbende udvikling og optimering af din fødevarevirksomhed, spørger dagens klummeskribent, der er selvstændig rådgiver af fødevarevirksomheder og vidensinstitutioner.

Tre dages fødevarefest i Herning er nu vel overstået. Et sandt mekka af spændende produkter og nye teknologier, der venter på at ramme markedet.

Inspirerende igen at opleve FoodTech Challenge, hvor håndplukkede internationale talentstuderende samarbejdede om at give nye bud på nogle af de især multinationale fødevarevirksomheders udfordringer. Det er godt set, og bidrager til fortællingen om Danmark som fødevareklynge.

Jeg ved fra mit mangeårige arbejde med udvikling og innovation i fødevaresektoren, at uddannelse og samarbejde udgør fundamentet for vores konkurrenceevne og samarbejde. Det er en investering i fremtiden.

Så hvad gør du, hvis du også er blandt de resterende 99,9 % af klyngen, der ikke har tid eller økonomi til at medvirke i den store talentfest? Og du ikke lige er placeret nær de store uddannelsesbyer i hovedstads- eller Aarhus-området?

Mindre kan også gøre det.

Lad mig starte med at slå det fast: Du har ikke råd til at lade være. Men du skal finde en samarbejdsform, der passer til dine muligheder og behov. Og prøve det af i trygge rammer til en start. Har du brug for hurtige input til nye produktmuligheder for nye kundesegmenter? Vil du have undersøgt, om dine produktionsdata kan bruges til at understøtte optimering og bæredygtighed? Vil du have testet nye digitale dialog- og salgskanaler? Forslag til nye brugeroptimerede emballagekoncepter?

Dels har uddannelsesinstitutionerne relativt forskellige faglige profiler, kompetencer og erfaringer med virksomhedssamarbejde. Dels kan der være begrænsninger i de studerendes mobilitet. Jeg ved af bitter erfaring, at der er længere fra hovedstadsområdet til Vestjylland end omvendt.

Det var bl.a. derfor, jeg i min tid som udviklingsansvarlig i omkostningsfokuserede Danish Crown lagde energi i at få oprettet en fødevarerettet ingeniøruddannelse på Aarhus Universitet – tættere på mange af de jyske produktionsvirksomheder. Og i øvrigt skabte innovative studentersamarbejder med en lang række driftsnære kolleger via nærliggende uddannelsesinstitutioner for at sikre friske input til stort set alt inden for bæredygtig råvareproduktion, kødprodukter til kommende generationer, nye effektive analysemetoder, arbejdsmiljøforbedrende produktionsteknologi samt digitale platforme til direkte forbrugerdialog.

Grydeklare fordele
Ved at involvere studerende får du en række fordele serveret på et sølvfad:
• Topmotiveret og loyal arbejdskraft, der gør en forskel
• Ny inspiration og fordomsfri øjne på dine udfordringer
• Adgang til dygtige vejledere og udstyr på institutioner
• Førsteklasses mulighed for at se din mulige nye medarbejder an
• Ansvarsfulde og engagerede kolleger, der selv bliver klogere.

Velkommen til fremtiden. Kom styrket ind i den.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Udvidelse: Tican jævner 22 huse med jorden

Fantasinavn: Orkla må alligevel kalde pasta for Grøntsagsbånd

Pastaprodukt er ok, mener klagenævn

Fødevarestyrelsen beslaglægger 200 gæs, kalkuner og juleænder

Ny fødevarevideo om innovation

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mammen tæt på nyheder i Klovborg

Nyhedsbrev

Carlsberg samarbejder i undersøgelse af ølkartel

Online Avis Arkiv

Varm sommer skæppede godt i Harboes kasse

Fik du læst: Nu vil Hanegal til udlandet

Økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Ost: Arla køber stort op i Mellemøsten

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

1

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

1

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

DI har fundet midlertidig direktør

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Fredericia - og han tager gerne ansvar

15. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Frysetørret kylling

Dampledning - Kondensat ledning

EffiMat ønsker glædelig jul og godt nytår

Vil du være helt skarp på fremtidens firmware?

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Fibox inspektions-vinduer til montering på alle typer materialer

Robotmarked i vækst kræver dygtige partnere

PanPac ønsker glædelig jul og godt nytår

Eksportnetværk for fødevarevirksomheder

Nyt lift-katalog fra CP

Vault Workshop

Hvilke Siemens softwareversioner benyttes der i dag?

14. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR BoWex Buetandskobling

Glædelig jul og godt nytår

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Den lige vej til nye medarbejdere ... hvordan?

Bureau Veritas Certification overrækker et akkrediteret ISO14001:2015 certi...

KL Automatik ansætter endnu en specialist i EPLAN

Når luftfugtigheden er lav, vil der opstå problemer med statisk elektricite...

Glædelig jul fra JEROS A/S

Send til en kollega

0.236