23948sdkhjf

Amanda Seafoods køber op

Har overtaget fiskefabrik i Hvide Sande
Amanda Seafoods i Frederikshavn har overtaget den vestjyske virksomhed Knud Søndergaard Fiskeeksport - og endnu et opkøb kan inden længe være på plads.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Knud Søndergaard Fiskeeksport, der har sin hvidfiskfabrik i Hvide Sande, har de seneste år været en underskudsforretning, ikke mindst fordi virksomheden har kæmpet med at få stabile råvareforsyninger hele året rundt. Men det problem kan Amanda Seafoods afhjælpe, idet den nye ejer i Frederikshavn selv er ejet af den norske fiskekoncern Insula - det giver adgang til råvarer i et langt mere stabilt flow, fortæller Amanda-direktør Jesper Kold Sørensen til Nordjyske.

Han regner med, at Amanda vil have fordoblet omsætningen i Knud Søndergaard Fiskeeksport næste år, og at der også er overskud allerede i 2019.

- Vi kommer til at investere i nogle anlæg, som kan lave flere forskellige afskæringer af fisk end nu, men kapaciteten er god i det eksisterende anlæg, siger Jesper Kold Sørensen til Nordjyske.

Opkøbet er led i Amanda Seafoods' nye strategi om at sidde på 40 procent af fiske- og skaldyrsmarkedet i Danmark. Markedsandelen er nu omkring seks procent.

I den forbindelse er det formentlig ikke slut med at investere i andre fiskevirksomheder. Jesper Kold Sørensen oplyser således til mediet, at han håber inden for et halvt års tid at kunne præsentere endnu et opkøb.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078