23948sdkhjf

Unge kokke skal hente flere Michelin-stjerner til Danmark

Formanden for kokkelandsholdet er stolt af resultatet ved VM og spår en lys fremtid for talenterne

De Danske Kokkelandshold har torsdag afsluttet VM i madlavning i Luxembourg med den største medaljehøst ved VM nogensinde.

Og generelt ser fremtiden lys ud for dansk gastronomi. 

Det mener Uffe Nielsen, der er formand for kokkelandsholdet.

- Vi har aldrig været forgyldt så meget før. Det betyder, at vi er kommet helt op i eliten, siger han.

Samlet vandt Danmark seks medaljer ved VM. 

Særligt ungdomsholdet, kaldet juniorholdet, skilte sig ud og fik en samlet femteplads på verdensranglisten og to guldmedaljer med hjem.

- Talenterne buldrer frem. De klarer sig sindssygt godt, og vi behøver ikke at frygte, at der ikke vil være danske michelin-restauranter i fremtiden, siger Uffe Nielsen og tilføjer:

- Det er helt kanon.

Under turneringen cementerede det nordiske køkken sin plads i gastronomienverdenen, men konkurrencen er hård.

- Dansk gastronomi er med til at sælge Danmark, og vi oplever stor interesse fra udlandet.

- Men der er nogle andre køkkener, der puster os i nakken. Her tænker jeg på de asiatiske køkkener, der har flere penge, og som på et tidspunkt måske overhaler os, siger Uffe Nielsen.

De danske kokke har dystet fordelt på tre hold under kokkelandsholdet (senior), kokkelandsholdet (junior) og cateringlandsholdet.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078