23948sdkhjf

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Kogevand fra kikærter, der ellers traditionelt er blevet behandlet som et affaldsprodukt, har i virkeligheden mange gode egenskaber, når det kommer til fødevarefremstilling. Det skriver DTU på sin hjemmeside.

Kikærtevandet, eller ’aquafabaen’, indeholder proteiner og mineraler og har evne som bindemiddel i madlavning - i vegansk madlavning kan det anvendes som erstatning for æg.

Fire internationale studerende på kandidatuddannelsen Food Technology har ført tanken videre og har opfundet et produkt, så folk selv kan fremstille vegansk ost derhjemme. Det er Carmen Masiá og Hernán Gómez fra Spanien, der sammen med Panagiota Dima og Ioanna Anagostara fra Grækenland har udviklet osten

Produktet "Cheese it Yourself" er pakket i en pose, som forbrugeren køber, bringer med hjem og blander med vandet fra kikærterne. Efter en kogetid på fem minutter og nedkøling opstår en fast oste-lignende masse, som forbrugeren selv kan krydre.

Og det kan blive en god forretning. Antallet af mennesker, der helt eller delvis skifter til en vegansk livsstil og er villige til at betale for kvalitetsfødevarer, er nemlig stigende. 

- Væksten er størst i Tyskland og især i Berlin, så det vil være et naturligt sted at lancere produktet, når vi har fundet de rette investorer. Men også i København er der et stigende antal butikker og spisesteder, der sælger veganske fødevarer, så her vil vi også gerne afsætte vores ost. Ikke mindst fordi det er her, vi har udviklet den, og her, vi bor nu, siger Carmen Masiá til DTU.

Kilde: DTU

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115