23948sdkhjf

Millionerne flyder i Enorms insektprojekt

Medejer har indtil videre investeret cirka 30 millioner kroner

Det er ikke billigt at sætte gang i en kæmpestor produktion af fluelarver til fødevareformål. 

Carsten Lind Pedersen, der for to år siden besluttede at investere i Lasse Hinrichsens insektvirksomhed, Enorm, har foreløbig kastet cirka 30 millioner kroner ind i projektet. Og i løbet af få år vil den samlede investering efter planen være oppe på omkring 130 millioner, fortæller Lasse Hinrichsen til Food Supply.

Med i det beløb er cirka 16 millioner støttekroner, som Enorm netop har fået tilsagn om til et såkaldt Fyrtårnsprojekt. Pengene fra Miljø- og Fødevareministeriets MUDP-midler, og de skal indgå i et fire-årigt udviklingsprojekt med et budget på i alt 60 millioner kroner.

Pengene fra Carsten Lind Pedersen er hovedsageligt gået til at købe den tidligere kyllingefarm i Midtjylland, hvor Enorm har indrettet sig med foreløbigt to store larvestalde. Der er 164 hektar tilhørende jord og således masser af plads til at udvide med flere haller.

- Nu skal vi ud og finde flere investorer, for projektet er på et stadie, hvor vi ikke kan gå i banken efter penge. Vi skal først være klar med vores "proof of concept" (bevis på, at det kan hænge sammen, red.), og det vil kræve cirka 25 millioner kroner over de næste tre år, fortæller Lasse Hinrichsen.

- Og for at nå op på vores mål om at producere 30 tons larver om dagen, får vi brug for at investere yderligere 75 millioner kroner. Altså 130 millioner i alt, konstaterer han.

Mere om: Insekter
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Pizzakæde vil åbne 50 nye steder

Plantebaserede fødevarer i fokus på fuldt booket konference

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Arla sælger mere: Brandede produkter trækker væksten

Stjernekok efter kæmpehæder: Der er håb for gastronomien

Himmerlandskød: Her er vores plan for Arla-mejeri

Nyhedsbrev

15.376 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Award-klar: Her er årets innovative ildsjæle

Online Avis Arkiv

Danish Food Cluster klar til Christiansborg

Juicefirma-stifter blev bortvist efter »fundamentale fejl«

Restaurant mistede sin Michelinstjerne efter 23 år

Ægtepar med to stjerner: Vi drømmer om mere

Alchemist brager ind med to Michelinstjerner

Arla vil superkøle sig til nye markeder

Nyt fødevarenetværk dyrker det lokale

Dansk michelinregn skal dryppe på hele landet

Efter et år som ostedirektør: Jeg har jo Nordex på rygraden

Himmerlandskød gør klar til at udvide kapaciteten

Dansker vil sætte sig på det globale marked for plantebaseret "kød"

Sukkerfri sodavand er på hastig fremmarch

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Michelin-restauranters bundlinjer på markant optur

Hanegal forventer voldsom kødfri fremgang

Kødfolk henter penge i Løvens Hule

Kornforhandler præsenterer ”utilfredsstillende” regnskab

Rømø Shellfish får grønt lys til at fortsætte østers-eventyret

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

Lokal slagter lander aftale med Coop

Coca-Cola-automat byder på 117 forskellige læskedrikke

Analyse: Virksomhedsledere vil jagte ansatte i år

Cees ’t Hart går knap tre millioner ned i løn

København får nyt madlaboratorium

Bryggeriet Åben spinder guld på øl-kåring

Asiatiske markeder løfter Carlsbergs ølsalg

Randers Street Food forsinket igen

Tusinder ville have billige Kims-produkter på åbningsdag

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kranservice

Tip #2: Succesfuld dispensering af 2-komponent materiale

Genvind op til 72% af din energi som varme

Hvad er 3D scanning?

Nu får du ekstra skarpe priser på KROGE, OPHÆNG og STATIVER!

INOXPA udbygger programmet af pulvermixere.

Komplette faldsikringssæt fra Carl Stahl A/S

Har du hørt om vores kurser i Sikker Anhugning? (VIDEO)

Sådan undgår du at fare vild mod ISO 22000:2018

Produktnyhed fås kun hos Hans Følsgaard

Tjek Pumper fra KH-Technic ApS!!

PCSCHEMATIC Cabledim: Styr på 30% og 70% reglerne

TESTO – moderne klimakamre til klima- og temperaturtest

Genvind op til 72% af din energi som varme

Forvirring omkring korrekt brandgodkendelse

State-of-the-art lagerløsninger på LogiMAT 2020

Nye greb og maskindele til fødevareproduktion

AUTOMATIONSTOGET forlader stationen!

Indstøbning af kabler hos Gravlund Industrigummi A/S

SICK udvider

Hvor mange medarbejdere kan du få ved at forsikre din elpris

Load test af 110 tons løfteåg (VIDEO)

Få plads til flere varer med fødevaregodkendte reoler.

Lemvigh-Müller udvider på svejsemaskiner

Produktnyhed fra Hans Følsgaard

Send til en kollega

0.125