23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Mange danskere er klar til at ændre madvaner for klimaets skyld.

Det viser en ny undersøgelse, som Userneeds har foretaget for Mejeriforeningen - en undersøgelse, der kortlægger danskernes holdning til bæredygtighed.

74 procent af danskerne mener ifølge undersøgelsen, at vi bør ændre den måde, vi forbruger og producerer fødevarer på, hvis vi skal redde vores klode og sikre en bæredygtig fremtid. Og 68 procent mener, at det er vigtigt at spise bæredygtigt.

- Al menneskelig aktivitet påvirker klimaet, og det gælder også̊ vores fødevareproduktion. Derfor har danskerne helt ret i, at hvis vi skal skabe en bæredygtig udvikling, så̊ er det afgørende, at vi også tager et seriøst blik på både vores forbrug og vores produktion – også i forhold til fødevarer, siger Jørgen Hald Christensen, der er direktør i Mejeriforeningen.

Når det handler om, hvad forbrugere selv kan gøre for at leve og forbruge mere klimabevidst, peger 76 procent af deltagerne i undersøgelsen på, at vi skal genbruge affald. 62 procent nævner, at vi skal mindske vores madspild , mens 46 procent fremhæver, at man skal spise lokalt producerede produkter.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125