23948sdkhjf

Nye målinger gør Kelsen klogere på dej

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

Det skal styrke kampen mod kvalitetsudsving og kassationer

Småkageproducenten Kelsen har fået stof til eftertanke, efter at virksomhedens deje har været igennem såkaldte reologiske målinger på Teknologisk Institut.

Målingerne har givet helt nye indsigter i dejenes opførsel gennem produktionen. På den baggrund forventer Kelsen at kunne indføre nye praksisser i produktionen for at reducere kvalitetsudsving og kassationer.

Målingerne er foretaget i partnerskabet SMARTS, der går ud på at reducere dejspild i fødevareproduktion via overvågning.

- Vi har jævnligt udsving som medfører, at produkter må kasseres, blandt andet fordi vi har store sæsonudsving og dermed udskiftning i medarbejdere, som skal læres op. Målet med vores deltagelse i SMARTS er at omsætte den empiriske viden hos vores dygtige, faste medarbejdere til automatiserede målinger, så vi bliver mindre afhængige af vores nye medarbejders manglende erfaring, siger Supply Chain Director hos Kelsen Tove Kjeldsen.

De reologiske målinger sker ved anvendelse af et reometer. På den måde kan man måle fødevarens reologiske egenskaber, det vil sige flydeegenskaberne og fødevarens struktur.

- Ved at påvirke dejen med ydre kræfter kan vi karakterisere dejens reologiske egenskaber, herunder viskositeten og strukturen igennem de enkelte trin i produktionen. Dermed får Kelsen vigtig, ny viden om, hvordan deres dej opfører sig, alt efter variationer i råvarer, produktionsparametre og andre kritiske parametre, forklarer Maria Barmar Larsen, der er Teknologisk Instituts førende specialist på området:

De reologiske målinger af Kelsens deje viste, at der var større forskel på dejene, end Kelsen alene via deres empiriske observationer havde regnet med.

- Vi har set af de reologiske målinger foretaget på Teknologisk Institut, at det er muligt at måle forskel på deje, som vi i udgangspunkt ikke forventede ville falde så forskellige ud. Vi skal nu have sammenkoblet denne nye viden med praksis og årsagen til forskellen, siger Kelsens Tove Kjeldsen.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fantasinavn: Orkla må alligevel kalde pasta for Grøntsagsbånd

Pastaprodukt er ok, mener klagenævn

Udvidelse: Tican jævner 22 huse med jorden

Fødevarestyrelsen beslaglægger 200 gæs, kalkuner og juleænder

Ny fødevarevideo om innovation

Mammen tæt på nyheder i Klovborg

Carlsberg samarbejder i undersøgelse af ølkartel

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Varm sommer skæppede godt i Harboes kasse

Fik du læst: Nu vil Hanegal til udlandet

Økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Ost: Arla køber stort op i Mellemøsten

1

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

1

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

DI har fundet midlertidig direktør

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Fredericia - og han tager gerne ansvar

15. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Frysetørret kylling

Dampledning - Kondensat ledning

EffiMat ønsker glædelig jul og godt nytår

Vil du være helt skarp på fremtidens firmware?

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Fibox inspektions-vinduer til montering på alle typer materialer

Robotmarked i vækst kræver dygtige partnere

PanPac ønsker glædelig jul og godt nytår

Eksportnetværk for fødevarevirksomheder

Nyt lift-katalog fra CP

Vault Workshop

Hvilke Siemens softwareversioner benyttes der i dag?

14. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR BoWex Buetandskobling

Glædelig jul og godt nytår

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Den lige vej til nye medarbejdere ... hvordan?

Bureau Veritas Certification overrækker et akkrediteret ISO14001:2015 certi...

KL Automatik ansætter endnu en specialist i EPLAN

Når luftfugtigheden er lav, vil der opstå problemer med statisk elektricite...

Glædelig jul fra JEROS A/S

Send til en kollega

0.278