23948sdkhjf

Sprøjterobot er prøveklud

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

En fondantsprøjtende robotarm fra Universal Robots udgør i disse uger Odense Marcipans første rigtige favntag med robotteknologi.

Den verdenskendte lille danske robot rykkede kort før efterårsferien ind hos Bæchs Conditori, som er ejet af Odense Marcipan. Her skal robotten prøve kræfter med forskellige sprøjteopgaver – det kunne være sprøjtning af kransekagemasse, dekoration af cheesecakes eller chokoladeglasur på toscakager.

Alt sammen ensidigt gentagne opgaver, som hidtil er blevet varetaget af konditoriets medarbejdere.

- Vi har gennem et stykke tid kigget på, hvordan vi kunne bruge en UR-robot i vores produktion. Det er vi nu i gang med at teste for at blive klogere på den slags små robotter, lyder det Odense Marcipans tekniske direktør, Christian Ubbesen.

Behov for fleksibilitet
Deciderede industrirobotter har Odense Marcipan ikke nogen af endnu på fabrikken i Odense, men forventningen er, at erfaringerne med konditorrobotten i Hobro kan omsættes til praktiske applikationer på pakkelinjerne i Odense.

- Derfor har vi valgt at tage investeringen i Hobro. Tilbagebetalingstiden ser fornuftig ud, men vi har også valgt at købe den for at lære mere om minirobotter. De erfaringer vil vi gerne trække over til Odense, hvor der er behov for meget fleksibilitet på pakkelinjerne.

Nye muligheder
Netop den høje grad af fleksibilitet på den odenseanske marcipanfabrik – fabrikken håndterer op mod 700 varenumre – har indtil nu gjort automatisering af pakkeriet til en problematisk affære, men Christian Ubbesen håber og tror på, at den kollaborative robotteknologi, som Universal Robots er blevet bannerfører for, kan åbne nogle nye døre.

- Det er selve ilægningen af produkterne i kasserne, som vi gerne vil automatisere. Det har ikke været muligt med traditionelle industrirobotter, men med de nye teknologier kan det måske lade sig gøre. Men vi er stadig på de indledende stadier.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Nyhedsbrev

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Online Avis Arkiv

Første madkollektion fra Søstrene Grene

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Nye målinger gør Kelsen klogere på dej

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Cocktail-leverandør er seksdoblet på få år

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Alternativet vil gøre et kilo rødt kød 17 kroner dyrere

I dag koster et kilo hakket oksekød cirka 60 kroner. Den pris vil Uffe Elbæk i klimaets navn hæve til 77 kroner.

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

Jensens Bøfhus henter direktør hos konkurrent

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Millionerne flyder i Enorms insektprojekt

Medejer har indtil videre investeret cirka 30 millioner kroner

Fiskekonges millionformue bliver nu fordelt

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Fluemad: Enorm interesse for Lasses larver

Hundredevis dukkede op til indvielse af larvestalde på black fly-day

Gennembrud: 80 millioner skiver pepperoni på vej til Kina

Masser af Tulip-pepperoni ender på kinesiske Pizza Hut-restauranter

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Nyt magasin skal booste dansk gastronomi

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Hov - der var foliebakkestykker i rugbrødet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Søger du en ekspert i EPLAN Electric P8?

Lær at arbejde med punktskyer i Inventor og AutoCAD.

Kæmper du med statisk elektricitet?

Så kaster vi los med butterflyventilen GEMÜ 480 Victoria

Tyverisikret cykelparkering

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

10. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

ROTEX elastisk klo-kobling

AF Packaging Solutions

HOT-Seal - folie til forsegling af bægre og spande - forhandles af Salicath ApS

9. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

8. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Hos PRO-CONSULT ved man aldrig, hvad der kommer ind ad døren.

PanPac udvider medarbejderstaben

Veloverstået Foodtech messe 2018

Smart Automation - Nyt domicil

25 år med GEMÜ-flervejs-ventilblokke

Er du vinterklar?

Live-webinar: Festo Automation Suite

Det er jul - det er cool - og Bürkert er i gavehumør

Øget efterspørgsel = flere medarbejdere

Kom godt i gang med at bruge Inventor

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

7. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

40 år med fokus på brugernes behov

Send til en kollega

0.276