23948sdkhjf

Sprøjterobot er prøveklud

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

En fondantsprøjtende robotarm fra Universal Robots udgør i disse uger Odense Marcipans første rigtige favntag med robotteknologi.

Den verdenskendte lille danske robot rykkede kort før efterårsferien ind hos Bæchs Conditori, som er ejet af Odense Marcipan. Her skal robotten prøve kræfter med forskellige sprøjteopgaver – det kunne være sprøjtning af kransekagemasse, dekoration af cheesecakes eller chokoladeglasur på toscakager.

Alt sammen ensidigt gentagne opgaver, som hidtil er blevet varetaget af konditoriets medarbejdere.

- Vi har gennem et stykke tid kigget på, hvordan vi kunne bruge en UR-robot i vores produktion. Det er vi nu i gang med at teste for at blive klogere på den slags små robotter, lyder det Odense Marcipans tekniske direktør, Christian Ubbesen.

Behov for fleksibilitet
Deciderede industrirobotter har Odense Marcipan ikke nogen af endnu på fabrikken i Odense, men forventningen er, at erfaringerne med konditorrobotten i Hobro kan omsættes til praktiske applikationer på pakkelinjerne i Odense.

- Derfor har vi valgt at tage investeringen i Hobro. Tilbagebetalingstiden ser fornuftig ud, men vi har også valgt at købe den for at lære mere om minirobotter. De erfaringer vil vi gerne trække over til Odense, hvor der er behov for meget fleksibilitet på pakkelinjerne.

Nye muligheder
Netop den høje grad af fleksibilitet på den odenseanske marcipanfabrik – fabrikken håndterer op mod 700 varenumre – har indtil nu gjort automatisering af pakkeriet til en problematisk affære, men Christian Ubbesen håber og tror på, at den kollaborative robotteknologi, som Universal Robots er blevet bannerfører for, kan åbne nogle nye døre.

- Det er selve ilægningen af produkterne i kasserne, som vi gerne vil automatisere. Det har ikke været muligt med traditionelle industrirobotter, men med de nye teknologier kan det måske lade sig gøre. Men vi er stadig på de indledende stadier.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarevirksomheder soler sig i dansk kokkesucces

Danske fødevarevirksomheder klapper i hænderne over danske restauranters Michelinsucces, der kaster glans over dansk mad på internationale fødevaremesser

Hæder til bæredygtige fødevareinnovatører

Lurpak og sydlandsk ost giver fremgang for Arla

Ifølge en pressemeddelelse solgte Arla produkter for 10,4 milliarder euro i 2018. Det var en lille stigning

1

Skandaleramt fiskefabrik kaster håndklædet i ringen

Medarbejderne er blevet fritstillet

Vestfyen siger farvel til direktør

Poul Mark stopper efter gensidig overenskomst som administrerende direktør for bryggeriet efter 16 år på posten

Nu er der ryddet op hos sjællandsk producent af ingefærshots

Nyhedsbrev

Så meget betyder Michelinstjernerne for producenter

Online Avis Arkiv

Michelin: Her er alle Michelinstjernerne

Det nye Noma fik to Michelinstjerner

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Familievirksomheden fordoblede sit overskud

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

Aarhus gør klar til michelinbrag

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Ugens grin: En hest efter whiskey

- Michelins stjerner på vej til hele Danmark

1

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

1

De laver vand om til vegansk ost

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Restauratør venter bare på at gå konkurs

300 nye produkter på Lidls hylder

Kampen om højtuddannede tager til

Verden er vild med dansk økologi

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Small Batch Brewery bliver større

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Danmark får et feta-rap over nallerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Rustfri procesudstyr i hygiejnisk og rengørings venligt design

Logistikløsning til intelligente fabrikker

Ny ressource i B&R med fokus på robotics

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Overvågning og styring af forsyningslinien

INTERNORGA - Europas største fagmesse inden for catering, restauration, konditori- og hotelbranchen

Amazon kommer. Har I taget stilling?

Bæredygtig CO2 skal afværge sommerens forsyningsproblemer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

YASKAWA finder du hos ZF Danmark

Buet glas kan anvenders til mange formål

Har du fået det nye hovedkatalog fra Carl Stahl A/S?

Har du behov for kompensering i konstruktionen?

Ny generation af oliefrie kompressorer

Online analyse af drikkevand

Test sædkvalitet med telefonen

Status på dag 1 på LogiMAT: FANTASTISK

RollDolly fra DT Rullecontainer

Egatec A/S introducerer markedets første industrielle exoskeleton

Nyeste hovedlinjefilter fra SMC giver høj filtrering og er samtidigt en ægt...

Hvordan ser det ud, når godt 100 maskinbyggere mødes for at blive inspirere...

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Send til en kollega

0.176