23948sdkhjf

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

29 projekter med fokus på produktion af bæredygtige fødevarer har fået støtte

Bekæmpelse af demens med økologisk mælk. Bedre smag i alkoholfri øl. Emballage, der mindsker madspild.

Det er nogle af de projekter, som netop har fået støtte fra Miljø- og Fødevareministeriet i Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP). Samlet er der i efteråret 2018 blevet uddelt 130 millioner kroner fordelt på 29 projekter.

Ud af de 130 millioner kroner blev 10 millioner kroner givet til projekter, der skal fremme grøn bioraffinering, og 25 millioner kroner blev givet til økologi-projekter.

- Det er spændende med alle de nye og innovative projekter under GUDP, der kan være med til at sikre, at vi får flere fødevareprodukter, som er bæredygtige alternativer til nuværende produkter, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Næste ansøgningsfrist 28. februar 2019
Inden jul åbner GUDP for en ny ansøgningsrunde. Det bliver den første ansøgningsrunde med GUDP’s nye strategi. Der er cirka 88 millioner kroner til projekter, og ansøgningsfristen er 28. februar.

I forbindelse med ansøgningsrundenfholder GUDP informationsmøder i København 22. januar og i Vejle 23. januar.

Eksempler på projekter, der har fået penge i november 2018:

Mælk mod demens
Blandt de støttede projekter er et projekt fra Arla, som vil udvikle bæredygtige filtreringsteknikker, der skal gøre det muligt at udvinde fedtstoffet phospholipider. Det kan hindre aldersrelateret demens fra økologisk mælk på en mere bæredygtig måde, end tilfældet er i dag.

Bedre alkoholfri øl
GUDP har også støttet en række mikobryggerier, der er gået sammen med blandt andre Dagrofa om at udvikle alkoholfri øl uden at gå på kompromis med smagen. I dag er smagen i alkoholfri øl ofte mindre kraftig og mere syrlig end i øl med alkohol, da vigtige smagsstoffer forsvinder, når man fjerner alkoholen.

Emballage, der mindsker madspild
Kampen mod madspild er også blevet støttet med midler fra GUDP. Emballage-virksomheden Danapak har sammen med Arla og teknologivirksomheden Inmold således fået midler til at udvikle og teste emballage, som mad ikke klæber til. Som det er i dag, spildes tonsvis af mad, fordi det klæber til emballagen.

Græs til grise og kyllinger
En af virksomhederne, der får penge til grøn bioraffinerin, er ægproducenten Dueholm, der skal lave grønnere økologiske æg gennem grøn bioraffinering. Det sker ved at omdanne græs til kyllingefoder og derved sikre, at der kommer flere danske marker med græs og kløver.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Bryggeri flytter og får udskænkning

Nyhedsbrev

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Online Avis Arkiv

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Ugens grin: Edb-problemer

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye planer: Tulip satser stort på færdigretter

Efter fusion: Fiskevirksomhed gearer ned på Fyn og op i Nordjylland

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Sønderjysk burgerbolle-fabrik fodrer Jagger

Kæden får lavet en stribe ingredienser hos "sig selv"

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Gråsten Fjerkræ melder alt udsolgt

Dankost bliver til Kraftvaerk FoodTech

Johan Bülows lakrids hitter i luften

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle typer materialer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Må du genbruge dine stregkoder?

Cincoze DS-1200

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IO-Link: Sensorer og aktuatorer bliver til aktive procesdeltagere i automationsnetværket

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Det fundamentale indenfor automatisering

NYT til fiberrens fra Sticklers

Vil du mestre markedet for plantebaserede fødevarer?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Mangler eleverne plads?

Hvad er stærkest: en bulldozer eller en gummiged?

Send til en kollega

0.233