23948sdkhjf

Chokolademager laver nu også eddike

Har droppet tanken om lakrids
Chocolatieren Timothy Ibbitson, der ejer Temper Chokolade i Ribe, har udvidet forretningen: Han producerer nu også hjemmelavet eddike, som han mener er en mangelvare. Det skriver JydskeVestkysten.

Timothy Ibbitson åbnede Temper Chokolade i 2015 og har siden da fået gang i produktion af både chokolade, flødeboller og is. Og nu er han altså også i gang med pipetter, briller, reagensglas, gryder og fermenteringsudstyr til eddikeproduktion.

- Var der er god eddikeproducent i området, ville jeg ikke gøre det. Eksempelvis har jeg også tænkt på at begynde at lave lakrids, men der har vi en rigtig god producent i Sønderjylland, så hvorfor skulle jeg begynde på det? Eddike findes kun i København, og desuden savnede jeg selve fermenteringsdelen af mit arbejde, efter at have arbejdet som bager i mange år, siger Timothy Ibbitson til avisen.

Han regner med at have omkring 10 varianter af den nye eddike klar inden længe - p.t. arbejder han blandt andet med eddike lavet på mjød krydret med egespåner og en variant lavet på Ribe Bryghus Brown Ale.

- Jeg kommer formentlig kun til at lave 250 liter i år, da de fleste eddiker bliver lavet af frugtvine og mjød, som er bedre efter et års lagring. Så dette års produktion blev forberedt sidste år, fortæller Timothy Ibbitson til Food Supply.

Han sælger i første omgang eddiken fra sin egen butik og sit eget website, men håber også på at kunne få restauranter blandt kunderne.

Produktionen foregår i lejede køkkenfaciliteter hos det tidligere Ribe Jernindustri.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078