23948sdkhjf

Sv. Michelsen Chokolade gik stort set i nul

Varm sommer får skylden - ledelsen forventer langt bedre 2018/19
I varmt vejr vil de fleste åbenbart hellere have is end chokolade, og med en dansk sommer som i 2018 er det ikke optimalt for chokoladeproducenter.

Således kan Sv. Michelsen Chokolade med hovedkvarter i Hvidovre i sit seneste regnskab konstatere, at det i 2017/18 kun blev til et overskud på 22.123 kroner efter skat, mod 924.161 kroner året før.

- Det er den ekstremt varme sommer i 2018, der har været hovedårsagen til, at årets resultat ender under det forventede. Ledelsen anser årets resultat for utilfredsstillende, hedder det i regnskabet. Det fremgår også, at årets resultat er påvirket af, at selskabet har både købt og solgt lejerettigheder og derved "har realiseret en avance".

Årets bruttofortjeneste viser en vækst på godt fem procent - fra 17,6 til 18,6 milioner kroner.

- Virksomheden har også i 2017/18 øget investeringsniveauet signifikant, blandt andet med omlægning til 100 % glutenfri produktion og åbning af to
nye butikker i København, konstaterer ledelsen.

Den forventer et væsentligt forbedret positivt resultat for det nye regnskabsår - på trods af fortsat øgede investeringer, fortsat stigende priser på kvalitetsråvarer og høje punktafgifter på konfekture.

Sv. Michelsen Chokolade har siden 1933 produceret og solgt håndlavet chokolade, dels gennem egne butikker og dels hos udvalgte forhandlere i ind- og udland.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094