23948sdkhjf

DTU holder seminar om bæredygtige ingredienser

Danmarks Tekniske Universitet, DTU, i Lyngby holder 8. april et seminar om DTU’s forskning i fremstilling af bæredygtige ingredienser.

Selv om ingredienser som aromaer, emulgatorer og antioxidanter samlet set fylder meget lidt i vores fødevarer, kan de gøre en meget stor forskel for blandt andet fødevarers smag, tekstur og holdbarhed. Danmark er en vigtig spiller på verdensmarkedet for ingredienser og danske virksomheder står samlet set for 14 procent af markedet, konstaterer DTU i oplægget til seminaret.

DTU Fødevareinstituttet forsker i udviklingen af sunde, sikre og bæredygtige ingredienser fra uudnyttede biomasser som mikroalger og tang, og fra fødevareindustriens mange restprodukter, som eksempelvis pulp fra kartoffelmels- og juiceproduktionen og rester fra forarbejdning af fisk.

På seminaret 8. april vil instituttet give et indblik i nogle af de mange projekter, forskerne arbejder på, og i nogle af de innovative idéer til nye ingredienser, som instituttet har udviklet. Seminaret vil også sætte fokus på nogle af instituttets tiltag i forhold til at udvinde proteiner og olier fra nye biomasser.

Det er gratis at deltage i seminaret, som foregår på engelsk. Tilmelding er nødvendig via DTU Fødevareinstituttets website. Tilmeldingsfristen er 1. april.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078