23948sdkhjf

Uperfekte æbler bliver til dansk æblemost

Uens og deforme æbler får en ny chance i madspilds-most
Orskov Foods på Fyn er klar med en nyhed, som bliver lanceret med meldingen om, at den forvandler skæve og uperfekte æbler til æblemost.

Den nye madspilds-æblemost, der sælges i Bilka og Føtex fra fredag, er presset udelukkende af danske plantageæbler, som er blevet frasorteret.

Hver liter æblemost indeholder saften fra op til 15 æbler og er hverken tilsat koncentrater, sukker eller andre former for tilsætningsstoffer. De uperfekte æbler er plukket i danske æbleplantager og derefter presset til æblemost hos Orskov Foods.

-Vi kan ikke helt undgå, at der på vores æbleplantager er æbler, der ikke egner sig til at sælge som spiseæbler. Nogle afviger måske i størrelsen og andre i formen – men fælles for dem er, at de stadig smager enormt lækkert, og derfor gør de sig også rigtig godt i vores nye æblemost, fortæller Orskov-produktchef Jesper Dalskov-Rasmussen.

Den nye æblemost er ikke det eneste madspilds-produkt i Bilka og Føtex. Tidligere på året introducerede de to dagligvarekæder en særlig madspildsketchup, der er produceret udelukkende af overskydende tomater. Og i frugt- og grønt-afdelingerne kan kunderne finde madspilds-agurker på hylderne - agurker, der lige som æblerne afviger i enten størrelsen eller formen.



Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109