23948sdkhjf

Dansk badehotel-kok vandt kokke-VM

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Bocuse d'Or igen en dansk triumf

Begejstringen er stor hos køkkenchefen Kenneth Toft-Hansen, der efter hårdt arbejde onsdag aften har vundet kokkemesterskabet Bocuse d'Or.

- Det er en kæmpeforløsning, og glædessus strømmer gennem kroppen. Jeg har vundet VM. Det er fantastisk, konstaterer kokken fra Svinkløv Badehotel.

Han takker sit stærke, danske hold, som også består af assistent Christian Wellendorf, for sejren.

- Det er en holdpræsentation. Min fantastiske assistent Christian har gjort et fuldstændig fantastisk stykke arbejde, og så har vi en fantastisk coach. Der har desuden været et lille hold på et par personer, og de har været med til at køre os i stilling til, at vi har kunnet levere det, siger kokken.

Christian Wellendorf blev ved mesterskabet da også hyldet med prisen "Best Commis Chef" for sit assisterende arbejde.

Bocuse d'Or bliver holdt i Lyon i Frankrig, og det er kun anden gang, at Danmark står øverst på skamlen i konkurrencen, der for første gang blev holdt i 1983.

I 2011 vandt Rasmus Kofoed, der er køkkenchef og medejer af restauranten Geranium, Han var i år træner for Kenneth Toft-Hansens kokkehold.

Måske ud i verden
Kenneth Toft-Hansen er køkkenchef på det historiske Svinkløv Badehotel, hvor han overtog driften i 2015.

Hotellet nedbrændte natten til 26. september 2016. En defekt tørretumbler var skyld i branden.

Badehotellet forventes at genåbne i løbet af 2019.

Køkkenchefen fortæller, at guldet ikke kommer til at betyde det store for, hvad han skal lave det næste stykke tid.

- Jeg skal hjem og fortsætte mit virke på Svinkløv Badehotel. Når vi lukker i efteråret, kan det være, at jeg får mulighed for at rejse ud i verden og lave lidt mad, siger Kenneth Toft-Hansen.

Skandinaverne ryddede bordet ved mesterskabet. Sverige løb med sølvet, og nordmændene fik bronze. For den danske mesterkok kommer det ikke som en overraskelse, at de nordiske lande ligger i spidsen.

- Det var dem, som var favoritterne på forhånd. Det er ikke en kæmpeoverraskelse, for de leverede fuldstændigt vanvittigt flotte retter begge to, siger han.

/ritzau/

Opdateret 31. januar
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

De laver vand om til vegansk ost

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Lille bryghus flytter for at vokse sig meget større

Nyhedsbrev

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Online Avis Arkiv

300 nye produkter på Lidls hylder

Tefcold: Vi er totalt ukendte i Danmark

Nestlé omsatte for 600 milliarder i 2018

Danmark er verdensmestre i forbrug af økologisk mad

Danmark udbygger sit forspring som landet med størst økologisk markedsandel, viser nye globale økotal

Kampen om højtuddannede tager til

Dyrere øl sender Heinekens salg i vejret

Hollandske Heineken, der er verdens næststørste bryggeri, havde fremgang i alle verdens regioner i 2018

DK-Foods fortsætter med at skovle millioner ind

Rekordindtjening i forlænget regnskabsår efter salg til Tulip

Sådan er fødevarebranchen markant ændret om fem år

IBM har kigget i krystalkuglen

Naturli' Foods på vej med 10 nye produkter i år

Joe & The Juices stifter stopper

Kaspar Basse afløses af sin næstkommanderende

Ejerledelse til salg: Få tiden på din side

Hanegal-stiftere vil bygge ny fabrik til 25 millioner

Den skal fremstille økologiske planteproteiner

Verden er vild med dansk økologi

Webseere kan være med i et sanseforsøg

Succes: Cateringfirma overtager igen en kantine

Ny formue klar til Too Good To Go

Bryghus gør klar til at flytte

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

DM i Skills skal tilbage til København

Coop glad for emballage-stramning

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Small Batch Brewery bliver større

Danmark får et feta-rap over nallerne

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Wefood fordoblede omsætningen

1

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Slangepumpe fra Axflow gør rensningsanlæg mere effektivt

Branson lancerer en ny generation af ultralydssvejsere

Fiberlasere fra IP Maskiner A/S

Vi redder dit liv med sikkerhed

Mød PALOMAT® på LogiMAT 2019

EFSEN er nomineret til ICE Awards 2019 - Stem på den banebrydende teknologi ICAD®

Energiforbrug reduceres markant med softstarter fra SMC

PCSCHEMATIC Automation: Avanceret kursus (27/2-28/2 2019)

Eksplosionsikret stik og udtag fra Marechal

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Har du husket dit LOGIN?

Flere hundrede liters Adblue tanke

Dorner er blevet UR+ Partner

Emballage med Valentins-budskab

Flemming fejrer 25 år som »Brandmand« i EL:CON

Tørtløbende klovakuumteknologi som effektiv basis ved produktionen af folie

Fra Manicus Teknik præsenteres KTR vind power teknologi

Konkurrence for studerende: Hvad er din vildeste idé til fremtidens grønne smart-cities?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Uden sammenligning – markedets mest fleksible flaskerejser

Kom på besøg hos Gravlund Industrigummi A/S

Lenze servomotorer og motion control i fuldautomatisk produktion af teglste...

JUMO dTRANS T08 xx - Temperaturtransmitter Slim line serie 6 mm

Lad os introducere ICAD® til UV LED på ICE Europe den 12 – 14 marts

Send til en kollega

0.196