23948sdkhjf

Sygdom, sol og billigt korn: Aurion gik i rødt

Underskud for mel- og morgenmadsproducent trods højere omsætning
Den økologiske mel- og morgenmadsproducent Aurion i Hjørring hævede nettoomsætningen med knap halvanden million i regnskabsåret 2017/18, så den landede på 39,6 millioner.

Alligevel måtte Aurion for første gang i ni år notere sig et underskud på bundlinjen - det blev til et minus på 462.000 kroner, hvor der året før var et plus på 445.000.

I sine bemærkninger til det nye regnskab kalder ledelsen resultatet for utilfredsstillende - men ikke uventet, især fordi Aurion har været nødt til at sælge en stor kornmængde i forbindelse med ændrede lagerforhold på Aurions fjernlager til korn. Kornet blev afsat til lavere priser end normalt, hvilket altså har haft indflydelse på bundlinjen.

- Ligeledes har langtidssygdom blandt tre medarbejdere og andre personaleforhold betydet en ekstra udgift på løn- og personaleforhold. Endelig har den varme forsommer også haft en negativ indvirkning på salg af Aurions produkter i denne periode, hedder det i regnskabet.

Om fremtiden nævner ledelsen, at Aurion i løbet af de senere år, via en udvidelse af distributionskanalerne og en mere effektiv produktion, har skabt et godt fundament for de kommende år.

- I løbet af 2018 har virksomheden oplevet en stigende interesse fra flere aktører på specielt hjemmemarkedet for at indlede nye samarbejder. Flere af disse samarbejder er ved at tage form, og derfor forventes en øget aktivitet på hjemmemarkedet fra begyndelsen af 2019. På de nære eksportmarkeder forventes der også en positiv udvikling i det kommende år, konstaterer ledelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094