23948sdkhjf

Ny brancheforening for plantefødevarer vil have mange med

- Enhver æbleavler kan sådan set godt melde sig ind
En ny brancheforening for producenter og importører af 100 procent plantebaserede, alternative fødevarer er en realitet.

Knap 20 virksomheder var repræsenteret på den stiftende generalforsamling, og selv om der på forhånd var lagt op til, at foreningen kun skulle være for de virksomheder, der sælger alternative fødevarer på det danske marked, endte forsamlingen med at ønske mange flere med i kredsen. Det oplyser Frederik Madsen, der er udpeget som midlertidig sekretariatschef.

- Ifølge oplægget til den stiftende generalforsamling, skulle foreningen være for producenter og forhandlere af de produkter, der er kommet på markedet de seneste år, og som fremstår som "alternative". Altså sådan noget som sojamælk og plantebaserede erstatninger for kød. Men der var på mødet stor enighed om, at man ikke skulle begrænse sig til det segment, fortæller han.

- Så nu bliver foreningen for alle, der arbejder med plantebaserede fødevarer. Enhver æbleavler kan sådan set godt melde sig ind, konstaterer Frederik Madsen.

Ambitionen er, at den nye forening skal være et fælles talerør for plantefødevarer over for presse, myndigheder, forskere, organisationer og forbrugere.

Frederik Madsen står til daglig for sekretariatet hos Margarineforeningen MIFU. Han oplyser, at han er hyret af Naturli' Foods og margarineproducenten Dragsbæk til at facilitere oprettelsen af den nye forening.

Med i kredsen er blandt andre Orkla Foods, Nestlé, Naturli Foods, Naksov Mill Foods og Dragsbæk.


Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.261