23948sdkhjf

Arla og Milko i fusionsdialog

En presset økonomi har fået Milko til at henvendt sig til Arla for at undersøge muligheden for en fusion. Begge selskabers bestyrelser foreslår en fusion.
Milkos ledelsen har henvendt sig til Arla for at drøfte mulighederne for en fusion.

Fusionsinteressen grunder i en dårlig udvikling i Milkos resultatet i 2011 og ønsket om at undgå fremtidige likviditetsproblemer.

- Milko har længe haft en økonomi, som ikke var i balance, og vi har været tvunget til at gennemføre flere gennemgribende tiltag i løbet af de seneste år. Salget fortsætter dog med at udvikle sig meget dårligt i 2011, og derfor har bestyrelsen besluttet at sænke afregningsprisen kraftigt, siger formanden for Milko, Lars Reyier.

Principperne i fusionsforslaget
Grundprincippet i fusionsforslaget er, at Milko bliver andelshavere i Arla Foods på samme vilkår som de nuværende Arla-andelshavere. Milko-andelshaverne får Arlas mælkepris fra første dag efter at fusionen er klar og godkendt af de svenske konkurrencemyndigheder. Arla vil også aftage mælken fra alle Milkos andelshavere.

- Arla har både kræfterne og strukturen til at kunne udvikle Milko og tage imod mælken fra de mælkeproducenter, som i forbindelse med en fusion ønsker at blive en del af Arla – uanset hvor meget mælk, de leverer. En fusion vil være i tråd med vores ambition om at være hele Sveriges madinspirator, og det vil skabe forudsætninger for fortsat mælkeproduktion i området, siger Åke Hantoft, formand for Arla Foods.

Forhandlinger og informationsmøder
I de kommende uger bliver der gennemført faglige forhandlinger med Milkos medarbejdere, og der afholdes informationsmøder for Milkos andelshavere. D. 28. juni tager Arlas bestyrelse stilling til fusionsaftalen, og samme dag holder Milko det første møde i deres beslutningsdygtige organ (svarerende til Arlas repræsentantskab), hvor der kræves 50 % flertal for at gå videre med planerne.

Herefter holder Milko endnu et afstemningsmøde 14. juli, hvor der kræves 2/3 flertal. d. 4.-5. oktober behandler Arlas repræsentantskab fusionsforslaget.

Fusionen skal også godkendes af de svenske konkurrencemyndigheder, hvilket er et krav i forbindelse med alle fusioner og opkøb af en vis størrelse. Arla optager ikke nye andelshavere fra Milko, så længe konkurrencemyndighederne ser på sagen.

Fakta
Fakta om Arla Sverige
- Antal svenske andelshavere 3.529 (Arla Foods totalt: 7.776)
- Mælkeindvejning Sverige 1.894 mio. kg (Arla Foods totalt: 8.713)
- Antal medarbetare i Sverige 3.200 (Arla Foods totalt: 16.215)
- Driftssteder i Sverige: Stockholm, Linköping, Jönköping, Skövde, Göteborg, Falkenberg, Kvibille, Götene, Kalmar, Vimmerby, Visby, Sundsvall (fr.o.m. d. 1. juli 2011)

Fakta om Milko
- Antal andelshavere: 650
- Mælkeindvejning: 250 mio. kg
- Antal medarbetare: 336
- Driftssteder: Grådö, Östersund, Sundsvall (t.o.m. d. 1. juli 2011)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109