23948sdkhjf

Dansk humor sælger øko-sodavand i Japan

Mikrobryggeriet Fatdane og otte andre danske virksomheder oplever enorm interesse på messe
Kombinationen af en cyklende hund med solbriller, økologiske sodavand med nye spændende smage samt den nye frihandelsaftale, EPA, mellem Japan og EU har i denne uge været med til at gøre den enorme fødevaremesse Foodex Japan til en succesoplevelse for Brian Hougaard.

Han er stifter og indehaver af det københavnske mikrobryggeri Fatdane, som producerer økologiske sodavand.

- Vi slår meget på den danske humor med den cyklende hund i vores markedsføring, og det er noget, japanerne kan lide. Der er også mange af dem, som siger, at med den nye EPA-aftale er det blevet meget nemmere for dem at handle med EU. Og så synes de, det er vildt spændende og eksotisk, at vi bruger for eksempel rabarber, humle og gran i vores sodavand og tonic.
Det er alt sammen med til, at vi har mærket en enorm interesse siden messen åbnede i tirsdags, fortæller Brian Hougaard.

Lovende kontakter

Konkret har han et velbegrundet håb om, at messen fører til aftale med en stor japansk butikskæde, som han har været i dialog med flere gange under messen. Brian Hougaard har også fået lovende kontakter til indkøbere i Thailand og Sydkorea. En af dem har fået ham til at ændre rejseplaner, så han kan tage et møde i Bangkok på vej hjem.

I forvejen har blot tre år gamle Fatdane allerede eksport til USA, Schweiz og Sverige, og snart også til England og Frankrig, ligesom øko-sodavandene med hunden er cyklet ud i over 1.000 butikker i Danmark.

Dansk fællesstand
På Foodex i Tokyo har Fatdane deltaget i en dansk fællesstand med ni virksomheder, organiseret af netværket Bio Aus Dänemark og Dansk Industri.

- Det er fjerde gang, vi har en dansk fællesstand herude, og i år kan vi virkelig mærke et gennembrud. Det er tydeligt, at EPA-aftalen betyder rigtig meget for, at japanerne har fået mere lyst til at handle med virksomheder i EU. Og så betyder det også meget, at vi har været her år efter år, siger Malene Aaris, administrator i Bio Aus Dänemark.

Udover Fatdane er de danske virksomheder på messen Dansk Mjød, Danæg, Fynbo Foods, Naturli', Nuts’n More, Orana, Organic Human og Scandic Food.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062