23948sdkhjf

Her er Østjyllands værste fødevaresynder

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Lukket efter kæmpebøder

Fedtede gule belægninger, indtørrede madrester på komfuret og snavs af ældre dato. Det og meget andet har Fødevarestyrelsen konstateret hos Shiffa Bar And Restaurant i Bazar Vest gennem de seneste måneder.

Ved de tre seneste kontrolbesøg har stedet fået bøder for over 30.000 kroner for manglende rengøring, forkert håndtering af fødevarer, manglende sporbarhed af produkterne og forkert ophængning af kontrolrapporter.

Ved det seneste besøg i fredags valgte Fødevarestyrelsen at lukke restauranten, der først må åbne igen, når der er kommet styr på tingene.

- Restauranten har fået flere påbud og den ene bøde efter den anden. Vi har også forsøgt at gå mere pædagogisk til værks og erstattet store bøder med rådgivning og gode råd. Lige lidt har det hjulpet, siger chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold Michael Rosenmark til TV2 Østjylland.

I august og oktober sidste år var det egenkontrollen og mærkningen af varerne i køkkenet, det haltede gevaldigt med, og ved besøg i december 2018, januar 2019 og senest i fredags var det så især rengøringen, der viste sig at være mangelfuld.

- Der er fedtede belægninger på mange flader. På komfuret er der nedlagt stanniol til beskyttelse af komfuret. Dette stanniol er beskidt og fedtet, og der ligger mange rester af indtørrede fødevarerester, står der eksempelvis i kontrolrapporten fra 17. januar.

- Vasken i produktionen er fuldstændig belagt på ydersiden af en fastsiddende gullig belægning. Virksomheden er flere gange tidligere bødesanktioneret for lignende forhold, lyder det videre.

Siden 1. juli har Fødevarestyrelsen haft mulighed for at slå hårdere ned på virksomheder som Shiffa Bar And Restaurant, der gentagne gange overtræder reglerne.

Risikerer karantæne
Hvis et sted får påbud, der ikke er rettet op ved næste besøg, bliver straffen hårdere. Bøderne bliver af dobbeltstørrelse, og i helt grove tilfælde kan stedet blive lukket i et halvt år, eller ejeren kan få karantæne mod at drive fødevarevirksomhed.

Restauranten i Bazar Vest er det sted i Østjylland, som har fået flest dobbeltbøder. To gange tidligere er Shiffa Bar And Restaurant blevet ramt af de ekstra store bøder, og hvis ikke der snart kommer nye boller på suppen, kan ejeren, Abdirahman Muhidin Roble, få karantæne.

- Han får kun lov til at åbne igen, hvis der er pænt og rent og styr på tingene. Hvis vi så igen på et opfølgende besøg er nødt til at give påbud, så er han da en kandidat til karantæne, siger Michael Rosenmark fra Fødevarestyrelsen.

Indehaveren selv mener, at de mange fejl og overtrædelser af fødevareloven skyldes kommunikationsvanskeligheder.

- Vi har misforstået hinanden, og der er nogle kommunikations- og sprogproblemer. De (kontrollanterne, red.) skal være bedre til at forklare, hvordan jeg skal gøre og hjælpe mig. Vi kommer fra forskellige kulturer, siger Abdirahman Muhidin Roble til TV2 Østjylland.

Han arbejder lige nu på at få restauranten klar til at åben igen tirsdag eller onsdag, hvor han håber på en godkendelse fra Fødevarestyrelsen.

Shiffa Bar And Restaurant står på en liste hos styrelsen over de brodne kar i branchen. Disse er under skærpet tilsyn, får flere besøg og risikerer større bøder.

Fra 1. juli fik Fødevarestyrelsen som skrevet bemyndigelse til at sætte ekstra hårdt ind over for den hårde kerne af fødevarevirksomheder, der er uimodtagelige over for råd, vejledning og sanktioner.

- Der findes desværre et mindre antal virksomheder, som er blottet for sund fornuft, når det gælder fødevaresikkerhed. Jeg er tilfreds med, at de brodne kar, som bliver ved med at overtræde reglerne, nu kan blive mødt med endnu hårdere virkemidler, så vi kan få dem stoppet, sagde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), i den forbindelse.

I Østjylland er der dog endnu ikke mange steder, der er blevet ramt af blandt andet dobbeltbøder, og ingen virksomhed eller ejer har fået længerevarende karantæne.

Det forventer Fødevarestyrelsen dog heller ikke sker for mange.

- Jeg tror, at de får en præventiv effekt, så flere retter ind. De kan blive hårdt straffet, hvis de begår samme fejl tre gange i træk. Men min forventning er, at mange vil nå at få styr på tingene. Så måske en-to gange om året vil karantæner blive givet, har Michael Rosenmark tidligere sagt.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Sukkerafgifter nedtoner optimismen hos juiceproducent

Bryggeri indgår bæredygtigt samarbejde med overfladebehandler

Postejer og pålægssalater til socialt udsatte

Just-Eat går 12 millioner kroner frem

Midtjysk frugtgrossist konkurs

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Nyhedsbrev

Intech International tredobler overskuddet

Online Avis Arkiv

Danish Crown trodser lavere priser og holder overskud

Opkøb og tiltagende kinesisk eksport har hjulpet Danish Crown til status quo i første halvår trods prisfald

1

Schulstads lastbiler lister sig gennem natten

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Reddet fra konkurs: Nu er der nyt navn og nye kaffemarker

Millioner til proteiner og invasive søstjerner

Rekordmange tilmeldte til Sol over Gudhjem

Kageglade danskere trækker Lagekagehuset over milliarden

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Scanvaegt Systems køber Holstebro-virksomhed

Mammen smyger sig op ad milliarden

Storbrand: Naturmælk skal have nyt lager

DTU Fødevareinstituttet inviterer til fødselsdag

Ugens grin: Tidlig weekend

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Risiko for blåt plast i hakket oksekød

Asiatisk øldrikkeri sender salget frem hos Carlsberg

Flensted tilbagekalder kålsalater efter listeriafund

Bornholm vil - måske - putte vilde planter i fødevarer

Ølfestival byder igen på over 1.000 øl

460 millioner skal få dårlige arbejdsforhold frem i lyset

Årets første Samsø-kartofler solgt for 36.000 kroner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Letvægtscontainer 3x2 meter

Isdiske til sommerens varme dage

ADVARSEL: Har du højdeskræk, skal du IKKE se denne video!

Fokus på hygiejne ved håndvask?

Det er i morgen - vi holder reception den 24. maj 2019

Automationsbranchen samles igen i Odense

Vinkelgiver med ny interface CAN bus fra Novotechnik

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Scotsman BioMedical

Internet of Things - IoT i praksis

Ny ansættelse i Axflow A/S

Mød dine kunder ansigt-til-ansigt på DiaLabXpo

Pas på indavl, når du ansætter

Vision-teknologi til et smartere produktionsmiljø

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

KL Automatik belønnet for at uddanne lærlinge

STEMMER IMAGING sætter en vigtig milepæl for international ekspansion med køb af Infaimon Group

Opdateret Areal & Volumenberegner fra Trelleborg

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Virksomhedsstyring for små og mellemstore virksomheder

Gen-bespænding af sold med filtervæv

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Lejer til stål- og metalindustrien

ZF Danmark er en del af ZF Group et af de største firmaer i verden

Mød Fibox på STF´s årsmødeudstilling i Hillerød, fredag d. 7. juni 2019

Send til en kollega

0.168