23948sdkhjf

Global undersøgelse: Italiensk mad er det bedste i verden

Dansk mad er ikke synderligt populært
En international YouGov-undersøgelse med mere end 25.000 mennesker i 24 lande viser, at pizza og pasta er blandt det mest populære mad i verden.

Analyseinstituttet spurgte folk, hvilke af 34 nationale køkkener de havde prøvet, og om de kunne lide maden eller ej, og Italiensk mad var det mest populære. Det italienske køkken havde en gennemsnitlig popularitetsscore på 84 procent i de 24 adspurgte lande.

Italienerne selv er de største fans af deres eget køkken, som indtager en patriotisk førsteplads med 99 procent af italienerne, der værdsætter deres eget køkken. Andre store tilhængere omfatter spanierne (94 procent af dem, der har prøvet maden, siger, at de kan lide den) og franskmændene (92 procent), mens kineserne (59 procent) er dem, der er mindst imponerede over det italienske køkken.

Andenpladsen efter det italienske køkken går til det kinesiske køkken, som havde en gennemsnitlig score på 78 procent på tværs af de adspurgte lande. I Kina synes 95 procent om maden efterfulgt af Singapore (94 procent af dem, der har prøvet maden, siger, at de kan lide den), og i Hongkong (91 procent) er der også mange tilhængere. Det kinesiske køkken er mindst populært i Saudi-Arabien (54 procent) og Indonesien (57procent).

Verdens tredjemest populære køkken er det japanske med en gennemsnitlig score på 71 procent på tværs af de 24 lande.

I bunden af listen ligger det peruvianske og det finske køkken, begge med en gennemsnitlig score på kun 32 procent.

Her bemærker YouGov, at kun Finland, og ikke Peru, er blandt de undersøgte lande, hvilket betyder, at de loyale 94 procent af finnerne, som kunne lide deres egen mad, var nok til at give det finske køkken en fordel. Hvis undersøgelsen også havde være foretaget i Peru, ville det finske køkken formentlig have lagt sig i bunden.

Det land, som syntes mindst om et andet lands mad, var Japan om det saudiarabiske køkken. Kun 11 procent af det japanske folk, som har prøvet saudiarabisk mad, sagde at de kunne lide det.

Dansk mad scorer ikke højt
Mere end 8 ud af 10 af danskerne kan lide den klassiske danske kogekunst (85 procent), mens mindre end halvdelen (43 procent) i de europæiske lande deler den samme opfattelse.

De danske klassikere møder især skepsis fra spaniere og italienere, hvor kun 20-25 procent af dem, der har prøvet dansk mad, kunne lide det.

De mindst imponerede var dog japanerne, hvor kun 14 procent af dem, der har prøvet det, kunne lide det.

Vores nordiske naboer viser størst entusiasme hvad angår den danske mad sammenlignet med de øvrige lande i undersøgelsen. Af de, der har smagt dansk mad, kunne 56 procent af finnerne, 62 procent af svenskerne og 67 procent af nordmændene godt lide det.

Blandt de nordiske lande indtager dansk mad andenpladsen mod Finland på sidstepladsen, Norge på tredjepladsen og Sverige på førstepladsen.

I undersøgelsen er der ikke er blevet spurgt til den skandinaviske nyfortolkning New Nordic, der har sat mere fokus på lokale og sæsonprægede råvarer. Det kan derfor ikke udelukkes, at det nye, mere trendy køkken ville have scoret højere på listen.

Hele undersøgelsens resultatet kan ses her .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079