23948sdkhjf

Global undersøgelse: Italiensk mad er det bedste i verden

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Dansk mad er ikke synderligt populært

En international YouGov-undersøgelse med mere end 25.000 mennesker i 24 lande viser, at pizza og pasta er blandt det mest populære mad i verden.

Analyseinstituttet spurgte folk, hvilke af 34 nationale køkkener de havde prøvet, og om de kunne lide maden eller ej, og Italiensk mad var det mest populære. Det italienske køkken havde en gennemsnitlig popularitetsscore på 84 procent i de 24 adspurgte lande.

Italienerne selv er de største fans af deres eget køkken, som indtager en patriotisk førsteplads med 99 procent af italienerne, der værdsætter deres eget køkken. Andre store tilhængere omfatter spanierne (94 procent af dem, der har prøvet maden, siger, at de kan lide den) og franskmændene (92 procent), mens kineserne (59 procent) er dem, der er mindst imponerede over det italienske køkken.

Andenpladsen efter det italienske køkken går til det kinesiske køkken, som havde en gennemsnitlig score på 78 procent på tværs af de adspurgte lande. I Kina synes 95 procent om maden efterfulgt af Singapore (94 procent af dem, der har prøvet maden, siger, at de kan lide den), og i Hongkong (91 procent) er der også mange tilhængere. Det kinesiske køkken er mindst populært i Saudi-Arabien (54 procent) og Indonesien (57procent).

Verdens tredjemest populære køkken er det japanske med en gennemsnitlig score på 71 procent på tværs af de 24 lande.

I bunden af listen ligger det peruvianske og det finske køkken, begge med en gennemsnitlig score på kun 32 procent.

Her bemærker YouGov, at kun Finland, og ikke Peru, er blandt de undersøgte lande, hvilket betyder, at de loyale 94 procent af finnerne, som kunne lide deres egen mad, var nok til at give det finske køkken en fordel. Hvis undersøgelsen også havde være foretaget i Peru, ville det finske køkken formentlig have lagt sig i bunden.

Det land, som syntes mindst om et andet lands mad, var Japan om det saudiarabiske køkken. Kun 11 procent af det japanske folk, som har prøvet saudiarabisk mad, sagde at de kunne lide det.

Dansk mad scorer ikke højt
Mere end 8 ud af 10 af danskerne kan lide den klassiske danske kogekunst (85 procent), mens mindre end halvdelen (43 procent) i de europæiske lande deler den samme opfattelse.

De danske klassikere møder især skepsis fra spaniere og italienere, hvor kun 20-25 procent af dem, der har prøvet dansk mad, kunne lide det.

De mindst imponerede var dog japanerne, hvor kun 14 procent af dem, der har prøvet det, kunne lide det.

Vores nordiske naboer viser størst entusiasme hvad angår den danske mad sammenlignet med de øvrige lande i undersøgelsen. Af de, der har smagt dansk mad, kunne 56 procent af finnerne, 62 procent af svenskerne og 67 procent af nordmændene godt lide det.

Blandt de nordiske lande indtager dansk mad andenpladsen mod Finland på sidstepladsen, Norge på tredjepladsen og Sverige på førstepladsen.

I undersøgelsen er der ikke er blevet spurgt til den skandinaviske nyfortolkning New Nordic, der har sat mere fokus på lokale og sæsonprægede råvarer. Det kan derfor ikke udelukkes, at det nye, mere trendy køkken ville have scoret højere på listen.

Hele undersøgelsens resultatet kan ses her.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Nyhedsbrev

15.114 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Online Avis Arkiv

Defco-familie får lov at blive efter salg

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Arla skal have ny kommunikationsdirektør

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Konkursramt pålægsfabrik er reddet

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler

Venner er hoppet med på ginvognen

Ugens grin: Lønforhøjelsen gav bagslag

Fiskefirma afsløret i omfattende fusk

Messe byder på topkokkedyst

Carlsberg overgår nu storebror Heineken i evnen til tjene penge

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Arla scorer kassen på Starbucks-aftale

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Naturli kigger mod andre sektorer

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

Kinesisk eksport-bøvl: Danish Crown fyrer på griseslagteri

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Webinar: Værktøj til let og effektiv konfigurering af dit automationsprojekt

Fra CAD-data til digital tvilling

Drønlækre kemikalieskabe fra DENIOS

Effektiv palleomsnøring og en sundere arbejdsstilling

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Hvad er det egentligt, vi laver?

Robot-træf 2019

Kom nu ´Mulle... Du vil jo gerne være med i hulen ikk' Mulle?

Ønsker De service uden bindende kontrakter?

Process Engineering A/S er for andet år i træk blevet Great Place to Work®-certificeret!

Besøg hos medlemsvirksomhed AluSteel A/S

inmsystems A/S styrker IT-sikkerheden med ISO27001

Støbning af produkter i gummi (f.eks. i EPDM og Silikone)

Studerende på Aarhus Maskinmesterskole får 70 % mere plads til projekter

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Bliver selvscanning en succes?

EL:CON indgår serviceaftale med Fitness World på landsplan

Hvordan adskiller Deep Learning sig fra traditionel vision

Send til en kollega

0.224