23948sdkhjf

Global undersøgelse: Italiensk mad er det bedste i verden

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Dansk mad er ikke synderligt populært

En international YouGov-undersøgelse med mere end 25.000 mennesker i 24 lande viser, at pizza og pasta er blandt det mest populære mad i verden.

Analyseinstituttet spurgte folk, hvilke af 34 nationale køkkener de havde prøvet, og om de kunne lide maden eller ej, og Italiensk mad var det mest populære. Det italienske køkken havde en gennemsnitlig popularitetsscore på 84 procent i de 24 adspurgte lande.

Italienerne selv er de største fans af deres eget køkken, som indtager en patriotisk førsteplads med 99 procent af italienerne, der værdsætter deres eget køkken. Andre store tilhængere omfatter spanierne (94 procent af dem, der har prøvet maden, siger, at de kan lide den) og franskmændene (92 procent), mens kineserne (59 procent) er dem, der er mindst imponerede over det italienske køkken.

Andenpladsen efter det italienske køkken går til det kinesiske køkken, som havde en gennemsnitlig score på 78 procent på tværs af de adspurgte lande. I Kina synes 95 procent om maden efterfulgt af Singapore (94 procent af dem, der har prøvet maden, siger, at de kan lide den), og i Hongkong (91 procent) er der også mange tilhængere. Det kinesiske køkken er mindst populært i Saudi-Arabien (54 procent) og Indonesien (57procent).

Verdens tredjemest populære køkken er det japanske med en gennemsnitlig score på 71 procent på tværs af de 24 lande.

I bunden af listen ligger det peruvianske og det finske køkken, begge med en gennemsnitlig score på kun 32 procent.

Her bemærker YouGov, at kun Finland, og ikke Peru, er blandt de undersøgte lande, hvilket betyder, at de loyale 94 procent af finnerne, som kunne lide deres egen mad, var nok til at give det finske køkken en fordel. Hvis undersøgelsen også havde være foretaget i Peru, ville det finske køkken formentlig have lagt sig i bunden.

Det land, som syntes mindst om et andet lands mad, var Japan om det saudiarabiske køkken. Kun 11 procent af det japanske folk, som har prøvet saudiarabisk mad, sagde at de kunne lide det.

Dansk mad scorer ikke højt
Mere end 8 ud af 10 af danskerne kan lide den klassiske danske kogekunst (85 procent), mens mindre end halvdelen (43 procent) i de europæiske lande deler den samme opfattelse.

De danske klassikere møder især skepsis fra spaniere og italienere, hvor kun 20-25 procent af dem, der har prøvet dansk mad, kunne lide det.

De mindst imponerede var dog japanerne, hvor kun 14 procent af dem, der har prøvet det, kunne lide det.

Vores nordiske naboer viser størst entusiasme hvad angår den danske mad sammenlignet med de øvrige lande i undersøgelsen. Af de, der har smagt dansk mad, kunne 56 procent af finnerne, 62 procent af svenskerne og 67 procent af nordmændene godt lide det.

Blandt de nordiske lande indtager dansk mad andenpladsen mod Finland på sidstepladsen, Norge på tredjepladsen og Sverige på førstepladsen.

I undersøgelsen er der ikke er blevet spurgt til den skandinaviske nyfortolkning New Nordic, der har sat mere fokus på lokale og sæsonprægede råvarer. Det kan derfor ikke udelukkes, at det nye, mere trendy køkken ville have scoret højere på listen.

Hele undersøgelsens resultatet kan ses her.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ny Kohberg-direktør lover hurtige sorte tal

Kigger på sortiment, produktion og logistik

Delika ramt af metal i kylling

Legesyge ølfolk bag Årets danske Ølnyhed

Coop leder igen efter de bedste lokale varer

Ugens grin: Forvirret lærling

200 mejerifolk vil opdateres på ny forskning

Nyhedsbrev

Sådan overlever fødevarebranchen med bæredygtighed

Man er nødt til at tro på det, fastslog en stribe fødevarefolk

Online Avis Arkiv

Stigende råvarepriser gør ondt på fiskefabrik

Kæmpekoncern vil have fat i danske veganere

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Solstrålehistorie: Hun har reddet ny emballagekomet

Årets Food Innovator Award gik til kvinden bag bæredygtig omlægning

Fagfolk deler viden ud om sunde fødevarer

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Laksefabrik med nyt millionoverskud

Her brygger de en hyldest til Jan Mølby

Anklager kræver milliardbøde til Carlsberg i tysk kartelsag

Cateringbranchen opruster med ny forening

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

1

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Vingård klar med nyt madmarked

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Saint-Gobain bidrager til Swecos DGNB guld-certificering

Hvordan går leverandørstyring og bæredygtighed hånd i hånd?

Wila A/S ansætter save- og lagermedarbejder

Gratis download af e-paper: Den adaptive maskine

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Guldpakken - Messeudstyr

Enkel integration af små nyttige tools i din Siemens HMI-konfiguration

Ara-el præsentere F400 væg monteret stikkontakt til tunnel ventilatorer

RASCH forhandles af Salicath ApS

KE Fibertec vinder UdviklingVejens Erhvervspris 2019

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

PRO-CONSULT skaffer direkte erstatning for udgået Ring luftblæseren

Spar på vandet

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Der er fuld gang i den på vores stand på Transport 2019!

Reparation og Service af transmissioner, pumper og procesudstyr

Hvad kan vi gøre for dig ?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Sølvpakken - Messeudstyr

40 udstillere på Automationsdag'19

Siemens: Motorgear med reluktansmotor, bedre end IE4

Controlflex Kobling

Ostevender anlæg med TriVision overvågning

Skal 2019 være forandringens år?

Send til en kollega

0.246