23948sdkhjf

Madprojekter kan nu søge penge

Ny Nordisk Mad står klar med millionpulje
Har man et spændende projekt, der kan udvikle den nordiske madkultur, er der nu mulighed for at søge penge fra Ny Nordisk Mad til at føre det ud i livet.

Ny Nordisk Mad, der er Nordisk Ministerråds samarbejde om at fremme en bæredygtig madudvikling, står klar med en pulje på 1,5 millioner kroner.

Alle, der har idéer, samarbejder og projekter, som opfylder de definerede målsætninger og kriterierne, er velkomne til at søge. Men styregruppen er især interesseret i ansøgninger inden for følgende områder:

- Offentlig mad, for eksempel skolemad, eller mad til børn i børnehave eller SFO
- Bæredygtig udvikling og kommunikation om nordisk madkultur og den nordiske hverdagsmad
- Bæredygtig måltidsturisme

Der lægges især vægt på, at projektansøgningerne skal kunne videreudvikle idéerne om nordisk mad og betydningen af nordisk mad i fremtiden, styrke netværk og skabe nye samarbejdsmuligheder mellem de nordiske lande, formidle viden samt give en effekt på langt sigt.

– Nordisk Ministerråds arbejde med Ny Nordisk Mad handler om at aktivere energien fra gastronomien, for at så mange som muligt kan få gavn af resultatet. Dette afspejles også i denne ansøgningsrunde, siger Mads Frederik Fischer-Møller, seniorrådgiver i Nordisk Ministerråd i forbindelse med den nye ansøgningsrunde.

Ny Nordisk Mad, der blev etableret med 12 nordiske kokkes madmanifest i 2004, har gennem årene haft en række forskellige ansøgningsrunder. De har ifølge Nordisk Ministerråd hver især været med til at forme udviklingen af den nordiske madkultur og et stærkt netværkssamarbejde.

Det er muligt at søge op til 600.000 danske kroner pr. projekt. Ansøgningsfristen er 1.maj, og ansøgningsskemaet kan findes her: Ansøgning

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094