23948sdkhjf

Danmark får et akademi for gastronomi

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Et nyt gastronomiakademi er ét ud af syv initiativer, som regeringen præsenterer med udspillet Gastro 2025

Gastronomiakademi, et gastronomisk rejsehold og flere penge til branding af dansk gastronomi i udlandet.

Sådan lyder nogle af de syv initiativer, som regeringen tirsdag præsenterede med udspillet Gastro 2025.

Udspillet skal gøre Danmark til kulinarisk og gastronomisk epicenter for både turister og stjernekokke.

Med planen kommer et gastronomiakademi til København.

Den almennyttige forening Komitéen for MAD Symposium har fået tildelt arbejdet med at etablere akademiet som public service-opgave.
Akademiets aktiviteter kommer blandt andet til at bestå af talentudvikling, undervisningsforløb og formidling af viden digitalt og gennem foredrag med offentlig adgang.

- Danske kokke har inden for de seneste 15 år formået at sætte Danmark på det gastronomiske verdenskort, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse.

- Regeringen vil gerne være med til at anerkende denne kraftpræstation og hjælpe med at fremme udviklingen af gastronomi i Danmark.

De andre initiativer inkluderer markedsføring af gastronomi som dansk signatur, topmødet World Food Summit, et gastronomisk rejsehold og øget fokus på danske virksomheders gastronomiske eksportmuligheder.

Der bliver også afsat midler til at fremme dansk gastronomi ved officielle erhvervsfremstød samt oprettet en pulje til kulinarisk udvikling og nyskabende projekter.

Der er afsat 40 millioner kroner til Gastro 2025 i årene 2019-2022.

Desuden er der på finansloven for 2019 afsat en pulje på 2,5 millioner kroner i 2020 og 7,0 millioner årligt i 2021-2022 til støtte for kulinarisk og gastronomisk udvikling.

De syv initiativer tager udgangspunkt i 10 anbefalinger, som den gastronomiske ekspertgruppe Team Gastro afleverede til regeringen i februar 2018.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Nyhedsbrev

15.114 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Online Avis Arkiv

Defco-familie får lov at blive efter salg

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Konkursramt pålægsfabrik er reddet

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Arla skal have ny kommunikationsdirektør

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler

Venner er hoppet med på ginvognen

Ugens grin: Lønforhøjelsen gav bagslag

Fiskefirma afsløret i omfattende fusk

Messe byder på topkokkedyst

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Carlsberg overgår nu storebror Heineken i evnen til tjene penge

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Arla scorer kassen på Starbucks-aftale

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Naturli kigger mod andre sektorer

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

Kinesisk eksport-bøvl: Danish Crown fyrer på griseslagteri

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Webinar: Værktøj til let og effektiv konfigurering af dit automationsprojekt

Fra CAD-data til digital tvilling

Drønlækre kemikalieskabe fra DENIOS

Effektiv palleomsnøring og en sundere arbejdsstilling

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Hvad er det egentligt, vi laver?

Robot-træf 2019

Kom nu ´Mulle... Du vil jo gerne være med i hulen ikk' Mulle?

Ønsker De service uden bindende kontrakter?

Process Engineering A/S er for andet år i træk blevet Great Place to Work®-certificeret!

Besøg hos medlemsvirksomhed AluSteel A/S

inmsystems A/S styrker IT-sikkerheden med ISO27001

Støbning af produkter i gummi (f.eks. i EPDM og Silikone)

Studerende på Aarhus Maskinmesterskole får 70 % mere plads til projekter

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Bliver selvscanning en succes?

EL:CON indgår serviceaftale med Fitness World på landsplan

Hvordan adskiller Deep Learning sig fra traditionel vision

Send til en kollega

0.168