23948sdkhjf

System Frugt har vendt skuden

Store millionunderskud er blevet til plus på bundlinjen
Aarhus-koncernen System Frugt, der sælger nødder, grøntsager og både tørret og frisk frugt, har de seneste par år haft voldsomme milliontab, men nu ser det ud til at lysne.

Virksomheden har omlagt regnskabsåret, så der netop er lavet en årsrapport for de sidste tre måneder i 2018. Og den viser en stærkt forbedret indtjening med et primært driftsresultat på seks millioner kroner og et nettoresultat på to millioner, oplyser System Frugt i en pressemeddelelse.

Til sammenligning var der i det seneste 12-månedersregnskab for 2017/18 et driftsunderskud på seks millioner og et nettoresultat på minus 36 millioner. Året før var underskuddet næsten lige så stort - knap 33 millioner efter en omsætning på næsten en halv milliard.

At det nu går meget bedre skyldes ifølge System Frugt "de senere års restrukturering og fokusering på kerneforretningen".

- Vi begynder at se resultaterne af, at vi har trimmet og fokuseret virksomheden, ligesom vores varemærke Earth Control og vores private label-produkter får en stadig stærkere placering i dagligvarehandelen i Norden. Vi har lagt de store ændringer bag os. Nu gælder det om at eksekvere på strategien og løbende optimere drift, indkøb, produktudvikling og salg, så vi styrker lønsomheden yderligere, siger administrerende direktør Flemming Ib Windfeld.

Ny formand

Fremgangen i indtjeningen ventes at fortsætte i 2019, drevet af et højere nordisk salg i kerneforretningen med tørret frugt, bær, nødder, bælgfrugter og kerner. Salget af friskvarer ventes modsat at falde, fordi System Frugt fortsætter med at fokusere på udvalgte produkter, især chili, ingefær og gurkemeje.

Samlet venter virksomheden i 2019 en omsætning lidt under de 488 millioner kroner fra 2017/18, men til gengæld en markant forbedret driftsindtjening og et break-even-resultat på bundlinjen.

System Frugt blev etableret i 1991 af aarhusianeren Jørgen Danielsen, der stadig ejer 15 procent af virksomheden. Resten er nu ejet af investeringsselskabet BWB Partners, og tilsammen har de to ejere for nylig tilført System Frugt 34 millioner kroner i ny egenkapital. Dermed var egenkapitalen ved udgangen af 2018 på 138 millioner.

Ejerne har også indvalgt to nye medlemmer i bestyrelsen: Ny bestyrelsesformand er Michael Zøhner-Pedersen, der er formand og bestyrelsesmedlem i en række familieejede og private equity-ejede virksomheder.Han afløser Tim Ørting Jørgensen som formand.

Nyvalgt er også Tino Bendix, som i dag er administrerende direktør for veterinærvirksomheden Jørgen Kruuse, og som har tidligere topledererfaring fra blandt Orkla Foods Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083