23948sdkhjf

Analyse: Restauratører skovler millioner ind

De 408 største selskaber i restaurationsbranchen under lup
De 408 største restaurationsselskaber i Danmark havde i seneste regnskabsår - 2017 - et samlet overskud efter skat på 543 millioner kroner. Det er branchens næstflotteste resultat nogensinde, kun overgået af 2016, hvor der blev tjent 594 millioner.

Det viser den nyeste analyse fra Dansk Branchanalyse, der har gransket økonomien i de 408 selskaber og udgivet resultaterne på godt 200 sider. Analysen omhandler restauranter, kantiner, cateringvirksomheder, caféer, fastfood-steder og barer/natklubber.

Analysen viser også, at:

- De 408 restaurationsselskabers omsætning var på 19,929 milliarder kroner.

- Branchens vækst i omsætning var på 4,6 procent - den ringeste vækstrate, Dansk Brancheanalyse har set for restauratørerne i de seneste fire år.

- De 408 selskaber havde i alt 22.550 ansatte, og de skabte tilsammen 1.102 arbejdspladser i det seneste regnskabsår. Dette kommer oven i de 1.087 arbejdspladser, der blev skabt i 2016 og 1.172 arbejdspladser, der blev skabt i 2015. De 408 største restaurationsselskaber tjente 24.000 kroner pr. ansat.

Indehaveren af Dansk Brancheanalyse, Ole Egholm, peger på, at branchen har både en større række restaurationsselskaber, der drives uden offentligt tilgængelige regnskaber, og en ”hale” på over 10.000 virksomheder, der er for små til at indgå i analysen.

Forrygende år for restauratør-millionærer

- Vi konstaterer dog umiddelbart, at de 408 største restauratører i vores analyse står for omkring 44,2 procent af restaurationsbranchens samlede omsætning i Danmark, siger Ole Egholm.

Han nævner, at der i analysen er afdækket 38 virksomhedshandler og priserne for disse.

- Vi følger også pengene til dørs og ser på branchens 413 restauratør-millionærer, og deres formuer og formueudvikling. 2017 har været et af de år, hvor det har været forrygende at være restauratør-millionær, da branchens ejere gennemsnitligt har fået øget formuen med hele 21,6 procent på bare ét år, konstaterer Ole Egholm.

- Vi ser nu også på branchens konkurser, og så har vi tilladt os at udpege 61 af branchens virksomheder, der har noget i regnskaberne der gør, at vi mener, de har en form for konkursrisiko i sig, tilføjer han.

De virksomheder, der indgår i publikationen, fordeler sig således:

196 restauranter
91 cafeer
49 fastfoodvirksomheder
22 natklubber/barer
16 kantineoperatører
34 cateringselskaber

- Analysen er efter vores opfattelse den mest gennemarbejdede analyse, der findes af restaurationsbranchens økonomi, siger Ole Egholm. Det er fjerde år i træk, han gransker restaurationsbranchen.




Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079