23948sdkhjf

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

I storkøkkenet på Aalborg Universitetshospital er de blevet gode til rester. Personalet smider næsten aldrig ud, men er begyndt at spekulere i, hvordan overskydende mad kan indgå i nye retter.

Siden 2014 er rester blevet tænkt smartere, og det har betydet en kraftig reduktion i den mængde mad, der ryger i skraldespanden, fortæller Pernille Nørbak.

- Dengang var der nogle sengeafsnit, som var helt oppe og have et madspild på 50 procent, husker Pernille Nørbak.

Hun og 120 ansatte laver mad til sygehusene i Aalborg, Farsø og Hobro. For at komme madspildet til livs er bestillingsproceduren blevet ændret, menuen er blevet slanket, og personalet kan købe overskudsmad hjem til privaten. Og så er de blevet gode til at bruge, det de har, skriver mediet.

- Kan vi bruge noget af det, vi har til overs i vores grøntproduktion til at lave en pesto eller noget andet, så gør vi det, forklarer Pernille Nørbak, cheføkonoma på Aalborg Universitetshospital til TV2 Nord.

Indsatsen mod madspild er led i et initiativ, hvor Region Nordjylland forsøger at mindske udledningen af CO2 fra deres institutioner. 

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Ugens grin: Arbejdskammerater

Slagtere fjollede fridagen væk

Nyt kyllingeslagteri er "bestemt ikke" halal

Fiskefabrik ramt af brutal vold

Hopballe har en helt særlig underlårsmaskine

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Nyhedsbrev

15.024 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ølsnyd: To mænd idømt fængsel og bøder på 118 millioner

Online Avis Arkiv

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Vaffelbaroner har fart på

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Cateringfirma dropper lille køkken

Økologiens paradoks: Må ikke selv fiske tang op af Storebælt

Aalborg får ny ølfestival

Destilleri søger balancen mellem business og bæredygtighed

Økonomisk snusfornuft er påkrævet, hvis man vil stå tilbage, når tsunamien af nye destillerier har lagt sig

Automatisering må vente

To Øl brygger på store planer for nyindkøbt fabrik

Bryggeriet To Øl har købt enorm fabrik på Sjælland og gør klar til at etablere både et bryggeri og et destilleri ... med mere

Meget mere end to øl

Bryggeriet To Øl vil være mere synligt i Danmark

Kødfri måltidskasser giver tocifret millionunderskud

Det her er de mange muligheders land

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Nu går bagerne, slagterne og fiskehandlerne sammen

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Nyt, fynsk ølsamarbejde

Ugens grin: Den modige smed

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Modulært ventilsystem til temperaturregulering

RPC Superfos giver Cariocas tuschspande et nyt udseende

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Temperering af chokolade fra Salicath ApS

Indstilling til Danish Retail Award 2019

Vidste du, at EU's største cannabisplantage kommer til at ligge i Danmark?

Nye lovkrav i Polen

Byd velkommen til din nye kollega

Lille luftdyse med stor effekt

Blockchain

Vil du have den bedste kranløsning på markedet? Og skal prisen være den HELT rigtige?

Solar åbner nyt kundecenter i København

PRO-CONSTULT hjælper kunde i gang igen på kun 2 timer

DIAP bliver guldpartner på The Smart Company under hi-messen

Tydeligt overblik over komplekse systemer

Ny pladsbesparende RFID-læser med standardiseret forbindelse til cloud-applikationer fra Siemens

Sikringsholdere til dinskinner

Tid til at stoppe wardrobing

Søges...Sælger med teknisk forståelse!

AB JENSEN MASKINFABRIK holder åbent i sommerferien!

Ny hi-award skal sætte fokus på bæredygtighed

Ny direktør skal sætte turbo på væksten

Hils på din nye kollega - kontorrobotten

Vi har, heldigvis, mange forskellige opgaver

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Send til en kollega

0.188