23948sdkhjf

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

De vil ikke vente på, at der bliver truffet politiske beslutninger

Mens regeringen i mandags måtte skrinlægge planerne om et klimamærke, går fødevarevirksomheder i Sydjylland målrettet efter at få udviklet nye principper for bæredygtig produktion.

Det sker som et led i Erhvervshus Sydjyllands nye interregionale program, TASTE, som en række virksomheder selv har været med til at forme.

- Vi har at gøre med fødevarevirksomheder, som ikke vil vente på, at der bliver truffet politiske beslutninger om den ene eller den anden retning for klimavenlig og bæredygtig produktion. De tager selv teten, siger Andreas Cæsar Møller Jensen, der er programchef hos Erhvervshus Sydjylland, i en pressemeddelelse.

Fødevarevirksomheder i Sydjylland har således været med til at udvikle TASTE, hvor ambitionen er – sammen med nordtyske virksomheder og partnere – at få skabt nye principper for fødevareproduktion og bæredygtighed.

En af virksomhederne er Mejeriet Naturmælk i Tinglev.

- Vi vil undersøge, hvordan vi kan forbedre bæredygtigheden ved at kigge 360 grader rundt om vores produktion. Som virksomhed har vi en interesse i at bidrage til øget bæredygtighed, og vi er sikre på, at forbrugere i stigende grad vil efterspørge fødevarer produceret bæredygtigt i alle led, siger Naturmælk-direktør Leif F. Jørgensen.

25 pladser
TASTE kommer til at løbe over de næste tre år og er støttet med 18,5 millioner kroner fra EU’s Interreg-program. Udover Naturmælk indgår Skærtoft og Madkulturen samt tre nordtyske fødevarevirksomheder i Erhvervshus Sydjyllands partnergruppe.

- Projektet skal være en katalysator for den bæredygtige omstilling i fødevareerhvervet ved at samle og bygge oven på nuværende initiativer og forene branchen bredt om udfordringen med at skabe bæredygtig produktion, siger Judith Kyst, direktør hos Madkulturen og partner i TASTE.

Ambitionen er således at etablere en bevægelse, der kan være med til at flytte virksomhedernes og forbrugerens mindset mod bæredygtig produktion og indkøb. Der bliver plads til flere virksomheder inden længe.

- Når vi er gennem den første fase, bliver der plads til omkring 25 fødevarevirksomheder ud over de seks partnervirksomheder. Virksomhederne vil dels få mulighed for at få udviklet deres egen bæredygtighed, dels blive en del af et brancheakademi, som skal være med til at udbrede kendskabet til det nye bæredygtighedsprincip, siger Andreas Cæsar Møller Jensen.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Slagtere fjollede fridagen væk

Ugens grin: Arbejdskammerater

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Nyt kyllingeslagteri er "bestemt ikke" halal

Hopballe har en helt særlig underlårsmaskine

Fiskefabrik ramt af brutal vold

Nyhedsbrev

15.024 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ølsnyd: To mænd idømt fængsel og bøder på 118 millioner

Online Avis Arkiv

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Vaffelbaroner har fart på

Cateringfirma dropper lille køkken

Økologiens paradoks: Må ikke selv fiske tang op af Storebælt

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Aalborg får ny ølfestival

Destilleri søger balancen mellem business og bæredygtighed

Økonomisk snusfornuft er påkrævet, hvis man vil stå tilbage, når tsunamien af nye destillerier har lagt sig

Automatisering må vente

To Øl brygger på store planer for nyindkøbt fabrik

Bryggeriet To Øl har købt enorm fabrik på Sjælland og gør klar til at etablere både et bryggeri og et destilleri ... med mere

Kødfri måltidskasser giver tocifret millionunderskud

Meget mere end to øl

Bryggeriet To Øl vil være mere synligt i Danmark

Det her er de mange muligheders land

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Nu går bagerne, slagterne og fiskehandlerne sammen

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vi holder dine processer kørende

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Modulært ventilsystem til temperaturregulering

RPC Superfos giver Cariocas tuschspande et nyt udseende

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Temperering af chokolade fra Salicath ApS

Indstilling til Danish Retail Award 2019

Vidste du, at EU's største cannabisplantage kommer til at ligge i Danmark?

Nye lovkrav i Polen

Byd velkommen til din nye kollega

Lille luftdyse med stor effekt

Blockchain

Vil du have den bedste kranløsning på markedet? Og skal prisen være den HELT rigtige?

Solar åbner nyt kundecenter i København

PRO-CONSTULT hjælper kunde i gang igen på kun 2 timer

DIAP bliver guldpartner på The Smart Company under hi-messen

Tydeligt overblik over komplekse systemer

Ny pladsbesparende RFID-læser med standardiseret forbindelse til cloud-applikationer fra Siemens

Sikringsholdere til dinskinner

Tid til at stoppe wardrobing

Søges...Sælger med teknisk forståelse!

AB JENSEN MASKINFABRIK holder åbent i sommerferien!

Ny hi-award skal sætte fokus på bæredygtighed

Ny direktør skal sætte turbo på væksten

Hils på din nye kollega - kontorrobotten

Send til en kollega

0.184