23948sdkhjf

Solstrålehistorie: Hun har reddet ny emballagekomet

Årets Food Innovator Award gik til kvinden bag bæredygtig omlægning

Arbejdet med et trykkeri, der nu også fremstiller bæredygtig fødevareemballage, sikrede torsdag rådgiveren Gitte Haar den prestigefyldte Food Innovator Award 2019.

Trykkeriet er KLS Pureprint, med afdelinger i Hvidovre og Åbyhøj. Virksomheden hentede i 2012 Gitte Haar ind og bad hende om at være med til at gøre KLS Pureprint til verdens grønneste trykkeri. Hun fik plads i bestyrelsen og titel af udviklingsansvarlig, og har siden da haft en stor andel i virksomhedens overgang fra at være bæredygtigt trykkeri til også at være bæredygtig emballageproducent.

I 2016 præsenterede KLS Pureprint og Gitte Haar en unik, grøn fødevareemballage af karton. Siden 2017 har de været på markedet med TreatBox, som er et alternativ til de såkaldte doggybags - et produkt, der er 100 procent bionedbrydeligt..

De præstationer er blevet bemærket i fødevarebranchen og ikke mindst hos Danish Food Cluster, der hvert år hædrer en dygtig ildsjæl med Food Innovator Award. Årets pris blev uddelt torsdag på konferencen A Great Day for Food Innovation på Møllerup Gods.

- Forretningsfolk, ikke hippier
- Det er altid fedt, at nogen ser, hvad man laver - men ikke mindst er den her pris jo udtryk for, at det er vigtigt at få fokus på fødevareinnovation, sagde Gitte Haar til Food Supply efter at have modtaget det synlige bevis på hæderen, et personligt kunstværk lavet specielt til hende. 

Hun roste KLS Pureprint for at have turdet at gå all in på bæredygtighed - og tage det modige skridt fra at være trykkeri til også at være fødevareleverandør. 

Og i det hele taget har den totale omlægning af virksomheden sikret dens eksistens som selvstændig virksomhed, var hun ikke i tvivl om.

- Ja, jeg har været med til at redde KLS Pureprint, det er helt sikkert. Det siger de også selv, konstaterede Gitte Haar.

Hun var heller ikke bleg for at understrege, at fødevarevirksomheder generelt skal væk fra en hippie-agtig tilgang til bæredygtighed. De skal tænke som benhårde forretningsfolk.

- Man skal begynde med at se på, hvad der er penge i - ikke med sådan noget "feel good"-tænkning. Jo mere, vi tjener på det, jo bedre en verden får vi. For dem, der tjener flest penge, er jo dem, der laver det, folk vil have, sagde hun med tanke på den voksende efterspørgsel på bæredygtige produkter.

- Det at gøre god forretning driver den grønne omstilling, og ikke omvendt, fastslog hun på Møllerup Gods.

Gitte Haar er uddannet agronom og driver rådgivningsvirksomheden Center for Cirkulær Økonomi. Hun var en af ni nominerede til Food Innovator Award 2019.

De øvrige nominerede var:
• Jan Lund, innovation manager, Naturli’ Foods
• Michael Hübertz, grundlægger af Soup Nerds
• Kirsten Tvedemose, medejer af Tvedemose
• Lars Aaen Thøgersen, innovation manager, Peter Larsen Kaffe
• Per Mandrup, direktør, Culinary Institute
• Jens Legarth, direktør, Fermentationexperts
• Lars-Henrik Lau Heckmann, Insect & Protein Technology, Teknologisk Institut
• Peter Toft, ejer, Toft Care

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ugens grin: Arbejdskammerater

Fiskefabrik ramt af brutal vold

Nyt kyllingeslagteri er "bestemt ikke" halal

Hopballe har en helt særlig underlårsmaskine

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Ølsnyd: To mænd idømt fængsel og bøder på 118 millioner

Nyhedsbrev

15.024 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Vaffelbaroner har fart på

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Cateringfirma dropper lille køkken

Økologiens paradoks: Må ikke selv fiske tang op af Storebælt

Aalborg får ny ølfestival

Destilleri søger balancen mellem business og bæredygtighed

Økonomisk snusfornuft er påkrævet, hvis man vil stå tilbage, når tsunamien af nye destillerier har lagt sig

Automatisering må vente

To Øl brygger på store planer for nyindkøbt fabrik

Bryggeriet To Øl har købt enorm fabrik på Sjælland og gør klar til at etablere både et bryggeri og et destilleri ... med mere

Meget mere end to øl

Bryggeriet To Øl vil være mere synligt i Danmark

Det her er de mange muligheders land

Kødfri måltidskasser giver tocifret millionunderskud

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Nu går bagerne, slagterne og fiskehandlerne sammen

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Nyt, fynsk ølsamarbejde

Ugens grin: Den modige smed

Lumsk bagtanke tager form hos Trolden

Ølbryggeri er godt i gang med at lade spiritusproduktion vokse sig stor

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Modulært ventilsystem til temperaturregulering

RPC Superfos giver Cariocas tuschspande et nyt udseende

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Temperering af chokolade fra Salicath ApS

Indstilling til Danish Retail Award 2019

Vidste du, at EU's største cannabisplantage kommer til at ligge i Danmark?

Nye lovkrav i Polen

Byd velkommen til din nye kollega

Lille luftdyse med stor effekt

Blockchain

Vil du have den bedste kranløsning på markedet? Og skal prisen være den HELT rigtige?

Solar åbner nyt kundecenter i København

PRO-CONSTULT hjælper kunde i gang igen på kun 2 timer

DIAP bliver guldpartner på The Smart Company under hi-messen

Tydeligt overblik over komplekse systemer

Ny pladsbesparende RFID-læser med standardiseret forbindelse til cloud-applikationer fra Siemens

Sikringsholdere til dinskinner

Tid til at stoppe wardrobing

Søges...Sælger med teknisk forståelse!

AB JENSEN MASKINFABRIK holder åbent i sommerferien!

Ny hi-award skal sætte fokus på bæredygtighed

Ny direktør skal sætte turbo på væksten

Hils på din nye kollega - kontorrobotten

Vi har, heldigvis, mange forskellige opgaver

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Send til en kollega

0.217