23948sdkhjf

Solstrålehistorie: Hun har reddet ny emballagekomet

Årets Food Innovator Award gik til kvinden bag bæredygtig omlægning

Arbejdet med et trykkeri, der nu også fremstiller bæredygtig fødevareemballage, sikrede torsdag rådgiveren Gitte Haar den prestigefyldte Food Innovator Award 2019.

Trykkeriet er KLS Pureprint, med afdelinger i Hvidovre og Åbyhøj. Virksomheden hentede i 2012 Gitte Haar ind og bad hende om at være med til at gøre KLS Pureprint til verdens grønneste trykkeri. Hun fik plads i bestyrelsen og titel af udviklingsansvarlig, og har siden da haft en stor andel i virksomhedens overgang fra at være bæredygtigt trykkeri til også at være bæredygtig emballageproducent.

I 2016 præsenterede KLS Pureprint og Gitte Haar en unik, grøn fødevareemballage af karton. Siden 2017 har de været på markedet med TreatBox, som er et alternativ til de såkaldte doggybags - et produkt, der er 100 procent bionedbrydeligt..

De præstationer er blevet bemærket i fødevarebranchen og ikke mindst hos Danish Food Cluster, der hvert år hædrer en dygtig ildsjæl med Food Innovator Award. Årets pris blev uddelt torsdag på konferencen A Great Day for Food Innovation på Møllerup Gods.

- Forretningsfolk, ikke hippier
- Det er altid fedt, at nogen ser, hvad man laver - men ikke mindst er den her pris jo udtryk for, at det er vigtigt at få fokus på fødevareinnovation, sagde Gitte Haar til Food Supply efter at have modtaget det synlige bevis på hæderen, et personligt kunstværk lavet specielt til hende. 

Hun roste KLS Pureprint for at have turdet at gå all in på bæredygtighed - og tage det modige skridt fra at være trykkeri til også at være fødevareleverandør. 

Og i det hele taget har den totale omlægning af virksomheden sikret dens eksistens som selvstændig virksomhed, var hun ikke i tvivl om.

- Ja, jeg har været med til at redde KLS Pureprint, det er helt sikkert. Det siger de også selv, konstaterede Gitte Haar.

Hun var heller ikke bleg for at understrege, at fødevarevirksomheder generelt skal væk fra en hippie-agtig tilgang til bæredygtighed. De skal tænke som benhårde forretningsfolk.

- Man skal begynde med at se på, hvad der er penge i - ikke med sådan noget "feel good"-tænkning. Jo mere, vi tjener på det, jo bedre en verden får vi. For dem, der tjener flest penge, er jo dem, der laver det, folk vil have, sagde hun med tanke på den voksende efterspørgsel på bæredygtige produkter.

- Det at gøre god forretning driver den grønne omstilling, og ikke omvendt, fastslog hun på Møllerup Gods.

Gitte Haar er uddannet agronom og driver rådgivningsvirksomheden Center for Cirkulær Økonomi. Hun var en af ni nominerede til Food Innovator Award 2019.

De øvrige nominerede var:
• Jan Lund, innovation manager, Naturli’ Foods
• Michael Hübertz, grundlægger af Soup Nerds
• Kirsten Tvedemose, medejer af Tvedemose
• Lars Aaen Thøgersen, innovation manager, Peter Larsen Kaffe
• Per Mandrup, direktør, Culinary Institute
• Jens Legarth, direktør, Fermentationexperts
• Lars-Henrik Lau Heckmann, Insect & Protein Technology, Teknologisk Institut
• Peter Toft, ejer, Toft Care

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Beiers chokolader hårdt ramt af solen

Landmad.dk får comeback

Toms Gruppen mistede næsten 10 millioner

Sultne kinesere sender slagterier på overarbejde i påsken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Søstjerner kan blive næste ingrediens i fiskeolie-piller

Nyhedsbrev

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Online Avis Arkiv

Bryghus giver bærproducent store drømme

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

København lancerer ny, ambitiøs fødevarestrategi

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

Valsemøllen er på opkøbsjagt

Mille Food på vej med tre nye produkter

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Ugens grin: Utilfredsstillende indsats

Årets første danske jordbær på hylderne i dag

De mange solskinstimer i april har skudt gang i den danske jordbærsæson

Kartoffelimperium får ny mand i front

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Stryhns debuterer som øko-producent

Kølevirksomhed investerer millioner

Ny aftale på plads for slagteriet på Bornholm

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Nyt food cluster er en realitet

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Sushi-kæde lukker for at redde havet

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Ris med risiko for insekter

Appetit på yoghurt og ost trækker salget op

Kaffekædestifter køber investorer ud

FødevareBanken og Thise Mejeri slår pjalterne sammen

Øko-salg vokser i dobbelt tempo i Rema 1000

Delika ramt af metal i kylling

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Camatek ApS udvider maskinparken

Se hvad Kärchers SGV dampsugere kan gøre for dig !

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny svingkran efter påske?

Key Account Manager, der brænder for løsningssalg, søges til gazelle virksomhed

Spændende foredrag og generalforsamling i Nordjysk FødevareErhverv

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

User Management Component i Siemens TIA-portal V15

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Har du brug for en robust statisk glidestangsvægt?

Filterteknik A/S er blevet AAA-ratet

EOT Electronics of Tomorrow

Ara-El ApS: Finder Serie 67 relæer

Standarder og lovgivning – hvordan hænger det sammen?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

KJV og Flextek inviterer til EMO messe

Branchen samles i Odense den 7. juni

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

SERVI DORYL forhandles af Salicath ApS

KL Automatik bygger om

DesignSpark passerer 750.000 medlemmer

Netværks- og Energiseminar med virksomhedsbesøg

Send til en kollega

0.261