23948sdkhjf

Mange flere vil være kokke eller tjenere

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Hoteller og restauranter har de seneste år råbt op om, at de ikke kan finde kokke, tjenere eller receptionister til de mange stillinger, som væksten i dansk madturisme har kastet af sig.

Men nu ser det ud til, at der er hjælp på vej. For flere unge vil være noget med mad, viser de seneste ansøgertal til landets erhvervsskoler. Det skriver Fagbladet 3F.

På Hotel- og Restaurantskolen i København vil knap 30 procent flere være gastronomer, tjenere eller receptionister.

- Man kan ikke andet end at være glad over sådan en stigning. Praktisk set svarer det til en stor klasse på 30 elever, som vi skal oprette ekstra, siger direktør Anne-Birgitte Agger.

Hotel- og Restaurantskolen har ellers oplevet et faldende ansøgertal, og de seneste fire år er antallet af årselever faldet med 40 procent.

- Det er paradoksalt, at vi har stået midt i en gastronomisk revolution, vi har fået flere og flere Michelin-stjerner, og madkvaliteten stiger. Der er bare ikke nok, der har lyst til at arbejde med vores fag og uddanne sig indenfor det. Derfor kniber jeg mig i armen nu, siger Anne-Birgitte Agger.

Det er elever fra folkeskolen, der 1. marts skulle vælge ungdomsuddannelse, som de nye tal dækker over. Det betyder også, at det er elever, der har valgt Hotel- og Restaurantskolen til som deres første valg, påpeger Anne-Birgitte Agger.

Landet over ser erhvervsskoler en stigning i antallet af unge ansøgere til fagretninger, der blandt andet fører til uddannelser inden for hotel- og restaurationsbranchen. Dog knap så markant som på Hotel- og Restaurantskolen.

På Tech College i Aalborg vil hele 75 procent flere være noget med mad – det dækker dog over, at skolen i år har oprettet en EUX-retning, sådan at elever kan få både svendebrev i hånden og studenterhue på hovedet.

På vestsjællandske ZBC spænder fagretningen Jordbrug, fødevarer og oplevelser så bredt, at det er svært at se, om de unge ansøgere til første grundforløb er interesserede i at blive gastronomer eller anlægsgartnere.

Men når eleverne skal vælge en specifik retning på grundforløbets anden del, så skolen i januar, at flere ønsker at blive gastronomer, fortæller uddannelsesdirektør for erhvervsuddannelser Glenny Hansen.

I brancheorganisationen for hoteller og restauranter, Horesta, er uddannelseschef Marianne Kragh glad for, at der omsider er kommet “hul på bylden”:

- Især i Københavns-området har vi oplevet, at det ene hotel efter det andet skyder op, og det har undret os, at vi ikke har kunnet se en stigning i antallet af elever, der søger ind i branchen. Der er mange skoler, der har givet udtryk for, at de ikke kan leve op til branchens efterspørgsel. Derfor er det virkelig glædeligt, hvis kurven vender, siger hun.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Beiers chokolader hårdt ramt af solen

Landmad.dk får comeback

Toms Gruppen mistede næsten 10 millioner

Sultne kinesere sender slagterier på overarbejde i påsken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Søstjerner kan blive næste ingrediens i fiskeolie-piller

Nyhedsbrev

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Online Avis Arkiv

Bryghus giver bærproducent store drømme

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

København lancerer ny, ambitiøs fødevarestrategi

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

Valsemøllen er på opkøbsjagt

Mille Food på vej med tre nye produkter

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Ugens grin: Utilfredsstillende indsats

Årets første danske jordbær på hylderne i dag

De mange solskinstimer i april har skudt gang i den danske jordbærsæson

Kartoffelimperium får ny mand i front

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Stryhns debuterer som øko-producent

Kølevirksomhed investerer millioner

Ny aftale på plads for slagteriet på Bornholm

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Nyt food cluster er en realitet

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Sushi-kæde lukker for at redde havet

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Ris med risiko for insekter

Appetit på yoghurt og ost trækker salget op

Kaffekædestifter køber investorer ud

FødevareBanken og Thise Mejeri slår pjalterne sammen

Øko-salg vokser i dobbelt tempo i Rema 1000

Delika ramt af metal i kylling

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Camatek ApS udvider maskinparken

Se hvad Kärchers SGV dampsugere kan gøre for dig !

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny svingkran efter påske?

Key Account Manager, der brænder for løsningssalg, søges til gazelle virksomhed

Spændende foredrag og generalforsamling i Nordjysk FødevareErhverv

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

User Management Component i Siemens TIA-portal V15

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Har du brug for en robust statisk glidestangsvægt?

Filterteknik A/S er blevet AAA-ratet

EOT Electronics of Tomorrow

Ara-El ApS: Finder Serie 67 relæer

Standarder og lovgivning – hvordan hænger det sammen?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

KJV og Flextek inviterer til EMO messe

Branchen samles i Odense den 7. juni

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

SERVI DORYL forhandles af Salicath ApS

KL Automatik bygger om

DesignSpark passerer 750.000 medlemmer

Netværks- og Energiseminar med virksomhedsbesøg

Send til en kollega

0.158