23948sdkhjf

Erhvervsliv bygger bro til uddannelser

Nowaco er blandt virksomhederne, der indgår i Vækstforums nye aftaler, som skaber parløb mellem erhvervslivet og nordjyske uddannelsesinstitutioner.
Vækstforum fortsætter samarbejdet med flere af Nordjyllands største organisationer med regionale erhvervsudvikling for øje med fire nye samarbejdsaftaler med Væksthus Nordjylland, VisitNordjylland, Aalborg Universitet og Nordjyske Erhvervsskoler.

De nye aftaler skal indtil 2014 være med til at sætte yderligere skub i den regionale erhvervsudvikling og vækst. Blandt andet ved at bygge såkaldte vidensbroer mellem regionens videninstitutioner og de mange små og mellemstore virksomheder, der efterspørger specialiseret viden og nye kompetencer.

Der er ingen økonomiske midler forbundet med aftalerne. Men samarbejdet betyder, at kursen og de fælles mål på forhånd er afstemt, så der hurtigt og effektivt kan investeres i konkrete udviklingsprojekter, som er tilpasset erhvervslivets behov.

Aalborg-baserede Nowaco er blandt virksomhederne, der deltager i samarbejdet.

Handel og frosne fødevarer på skoleskemaet
På Aalborg Handelsskole har en af fire nye virksomhedsklasser netop indgået et partnerskab med Nowaco, der handler med frosne fødevarer kloden rundt.

Partnerskabet betyder, at klassens undervisning i en lang række fag vil tage afsæt i Nowacos virkelighed og udfordringer. Så når der fremover er matematik på skoleskemaet, vil eleverne kunne arbejde med konkrete opgaver og knuse tal inden for økonomi, indkøb og salg fra Nowacos hverdag, hvilket giver nye muligheder for erhvervsrettet undervisning

For Nowaco og de øvrige partnervirksomheder er udbyttet af samarbejdet med Aalborg Handelsskole også værdifuldt. Ud over den markedsføringsmæssige værdi, som partnervirksomhederne opnår gennem samarbejdet, kan skolens elever og lærere komme med forslag og løsninger på konkrete opgaver. Da de ikke er en del af virksomheden kan de potentielt skubbe lidt til indgroede løsninger og vanetænkning.

Partnervirksomhederne får samtidig en god forståelse for de unges kompetencer, kultur og adfærd, hvilket kan bidrage til at skabe et endnu bedre grundlag for virksomheden i relation til rekruttering og personaleudvikling. Ligeledes styrker samarbejdet elevernes kompetencer på områder, der matcher erhvervslivets fremtidige behov for kvalificeret arbejdskraft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109