23948sdkhjf

Nowaco løftede salget til ny rekord, men mistede 10 millioner på bunden

Aalborg-virksomheden Nowaco, der handler med fødevarer i hele verden, præsterede i 2021 sin bedste omsætning nogensinde: 3,1 milliarder kroner mod 2,7 millarder året før.

Til gengæld mistede bundlinjen cirka 10 millioner kroner og landede på 50,1 millioner.

Administrerende direktør Katja Nowak Nielsen glæder sig over årets høje aktivitet, men noterer sig også, at Nowaco har været udfordret af blandt andet covid-19-nedlukninger.

- Vores forretning foregår globalt, og med vores 25 kontorer rundt omkring i verden har mange markeder været påvirket af restriktionerne.

- Specielt vores Hong Kong- og Kina-forretning har været ramt af nedlukninger, hvilket sammen med kollapset af svinekødsprisen har haft indvirkning på efterspørgslen, siger hun.

Direktøren nævner også, at de markant stigende fragtrater og mangel på containere besværliggjorde  afskibningen af varer.

- Samlet betyder dette, at vores vores indtjeningsniveau er faldet en smule i forhold til sidste regnskabsår. Et resultat på godt 50 millioner kroner er dog stadig tilfredsstillende under de meget turbulente forhold, fastslår Katja Nowak Nielsen.

Nyt fjerkræ-selskab

 Nowaco stiftede i 2021 et nyt selskab, Agrisar, der har hovedfokus på sourcing af fjerkræ i USA.

- Da USA er et stort marked for fjerkræ, giver det os et vækstpotentiale, som vi forventer os meget af i 2022, siger Katja Nowak Nielsen, der også definerer Europa og Asien som vækstmarkeder.

 - Vi har etableret et nyt kontor i England, og vi har styrket organisationen inden for flere produktområder, hvilket giver os mulighed for forretningsudvikling på nye og eksisterende markeder, blandt andet i Asien.

- Den generelle prisstigning på fødevarer og ustabiliteten på verdensmarkedet betyder, at risikostyring stadig har høj prioritet hos os, nævner hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125