23948sdkhjf

Berigede fødevarer topper

Fødevarestyrelsen godkendte sidste år et rekordstort antal fødevarer tilsat mineraler og vitaminer.
Siden det i 2003 blev lovligt at sælge berigede fødevarer i Danmark, er antallet af mad- og drikkevarer med ekstra vitaminer og mineral vokset voldsomt.

I alt er 90 berigede fødevarer blevet tilladt på det danske marked. Det svarer til et ja til små 60% af de ansøgninger, som Fødevarestyrelsen har modtaget fra producenter og importører. Det skriver DR Penge.

Særligt siden 2008 er udviklingen eksploderet. I 2008 fik 7 produkter Fødevarestyrelsens godkendelse. I 2009 var der tale om 27 varer, og i 2010 fik 30 nye produkter adgang til markedet.

Producenter afviser kritik
Udviklingen mødes med kritik af Forbrugerrådet, som mener, at de berigede produkter fremstår som værende sundere end tilfældet er.

Kritikken afvises dog af en af de producenter, der sælger berigede drikkevarer; Cult. Bestyrelsesformand i selskabet, Brian Sørensen, henviser til, at energidrikken Cult Raw Energy, der er tilsat B-vitamin, ikke er målrettet børn, men et modent publikum:

- En energidrik er jo markedsført til voksne, det viser sig jo for eksempel i det høje koffeinindhold, siger Brian Sørensen.

Berigede fødevarer, som er tilsat ekstra vitaminer og mineraler blev tilladt i Danmark i 2003 efter, at EF-domstolen kendte det danske forbud i strid med EU’s regler.
Læs mere om: Cult
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079