23948sdkhjf

Dansk pølsemageri er Europas bedste

Kun de bedste specialiteter opnår pokaler og medaljer i den hollandske charcuteri-konkurrence 'Confrerie des Chevaliers, der er en slags EM for pølser og slagtervarer.

Og man kan roligt sige, at det sønderjyske pølsemageri kom øverst på skamlen, da Højer Pølser i weekenden blev tildelt en af konkurrencens hovedpriser "den nationale pokal".

Men det var ikke nok. Højer Pølser løb med en række pokaler - blandt andet for mest kreative idé, og der var hæder og medaljer til samtlige af Højer Pølsers indsendte specialiteter. I alt blev det til fire pokaler, 24 guldmedaljer og to sølvmedaljer.

- Dommerne blev bare ved med at sige "Højer Pølser," under præmieoverrækkelsen. Det var en fantastisk oplevelse. Både pokaler og medaljerne er en kæmpe anerkendelse af vores håndværk. En af grundene til vores høje kvalitet er netop, at vi lægger vægt på at bevare og vedligeholde vores traditionelle håndværk og pølsemageri. Derfor fastholder vi for eksempel ofte små produktgrupper - fordi vi ellers risikerer, at unik viden og håndværk går tabt, siger slagtermester Jan Müller.

Sammen med sin bror Gerd Müller er han 4. generation i det familieejede Højer Pølser, der har 30 ansatte og også driver en slagterbutik i hjertet af Højer by i Sønderjylland.

Økologi i verdensklasse
I alt 125 virksomheder fra ni forskellige lande deltog i den specielle fagkonkurrence, og alle indsendte produkter er blevet vurderet i de fem kategorier; udseende, smag, konsistens, råvarevalg og helhedsindtrykket.

Jan Müller er især glad for, at Højer Pølsers økologiske produkter fik topkarakter, og at de blev tildelt pokalen "særlig fremragende kvalitet på økologiske varer".

- Med økologi er der en række benspænd, som gør det sværere at opnå perfekt smag og konsistent. Men vi har håndværket og den særlige viden, som gør det muligt. Vores produkter er både kvalitet, økologi og smag i særklasse, og det er vi naturligvis glade for, at de internationale skuemestre er enige i, siger slagtermesteren.

Lytter til markedet
Som håndværksvirksomhed lytter Højer Pølser opmærksomt til markedets ønsker. Det er blevet en vane for det lille pølsemageri at være foran, når efterspørgslen kommer.

- Vi arbejder altid med så få tilsætningsstoffer som muligt, og derfor er hovedparten af vores produkter laktose- og glutenfri. For få år siden var det kun relevant for syge, men nu er det noget, der bliver efterspurgt bredt. Vi har haft produkterne klar hele tiden, og kan derfor let følge efterspørgslen, siger Jan Müller.

Danskernes madvaner ændrer sig, og blandt andet er den klassisk madpakke mange steder skiftet ud med kantine- og frokostordninger. Det stiller selvfølgelig også krav til Højer Pølser.

- Mange trends er i virkeligheden nyfortolkninger af kendte klassikere, og vi arbejder altid med fokus på håndværket og smagen. For eksempel en tapasanretning med vores varer fra marsken, der trækker på traditionerne fra det sønderjyske pølsebord, forklarer Jan Müller.

Med sin placering tæt på den dansk-tyske grænse har Højer Pølser også kig på udlandet. Netop nu er man i gang med en ISO 22000-certificering, så alle processer og fødevarekrav er dokumenterede og gangbare i for eksempel Tyskland.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Beiers chokolader hårdt ramt af solen

Landmad.dk får comeback

Toms Gruppen mistede næsten 10 millioner

Sultne kinesere sender slagterier på overarbejde i påsken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Nyhedsbrev

Søstjerner kan blive næste ingrediens i fiskeolie-piller

Online Avis Arkiv

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

Bryghus giver bærproducent store drømme

København lancerer ny, ambitiøs fødevarestrategi

Valsemøllen er på opkøbsjagt

Mille Food på vej med tre nye produkter

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Ugens grin: Utilfredsstillende indsats

Årets første danske jordbær på hylderne i dag

De mange solskinstimer i april har skudt gang i den danske jordbærsæson

Kartoffelimperium får ny mand i front

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Stryhns debuterer som øko-producent

Ny aftale på plads for slagteriet på Bornholm

Kølevirksomhed investerer millioner

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Nyt food cluster er en realitet

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Sushi-kæde lukker for at redde havet

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Ris med risiko for insekter

Appetit på yoghurt og ost trækker salget op

Kaffekædestifter køber investorer ud

FødevareBanken og Thise Mejeri slår pjalterne sammen

Øko-salg vokser i dobbelt tempo i Rema 1000

Delika ramt af metal i kylling

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se hvad Kärchers SGV dampsugere kan gøre for dig !

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny svingkran efter påske?

Key Account Manager, der brænder for løsningssalg, søges til gazelle virksomhed

Spændende foredrag og generalforsamling i Nordjysk FødevareErhverv

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

User Management Component i Siemens TIA-portal V15

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Har du brug for en robust statisk glidestangsvægt?

Filterteknik A/S er blevet AAA-ratet

EOT Electronics of Tomorrow

Ara-El ApS: Finder Serie 67 relæer

Standarder og lovgivning – hvordan hænger det sammen?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

KJV og Flextek inviterer til EMO messe

Branchen samles i Odense den 7. juni

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

SERVI DORYL forhandles af Salicath ApS

KL Automatik bygger om

DesignSpark passerer 750.000 medlemmer

Netværks- og Energiseminar med virksomhedsbesøg

AB Jensen Maskinfabrik holder rejsegilde!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.189