23948sdkhjf

Dansk pølsemageri er Europas bedste

Kun de bedste specialiteter opnår pokaler og medaljer i den hollandske charcuteri-konkurrence 'Confrerie des Chevaliers, der er en slags EM for pølser og slagtervarer.

Og man kan roligt sige, at det sønderjyske pølsemageri kom øverst på skamlen, da Højer Pølser i weekenden blev tildelt en af konkurrencens hovedpriser "den nationale pokal".

Men det var ikke nok. Højer Pølser løb med en række pokaler - blandt andet for mest kreative idé, og der var hæder og medaljer til samtlige af Højer Pølsers indsendte specialiteter. I alt blev det til fire pokaler, 24 guldmedaljer og to sølvmedaljer.

- Dommerne blev bare ved med at sige "Højer Pølser," under præmieoverrækkelsen. Det var en fantastisk oplevelse. Både pokaler og medaljerne er en kæmpe anerkendelse af vores håndværk. En af grundene til vores høje kvalitet er netop, at vi lægger vægt på at bevare og vedligeholde vores traditionelle håndværk og pølsemageri. Derfor fastholder vi for eksempel ofte små produktgrupper - fordi vi ellers risikerer, at unik viden og håndværk går tabt, siger slagtermester Jan Müller.

Sammen med sin bror Gerd Müller er han 4. generation i det familieejede Højer Pølser, der har 30 ansatte og også driver en slagterbutik i hjertet af Højer by i Sønderjylland.

Økologi i verdensklasse
I alt 125 virksomheder fra ni forskellige lande deltog i den specielle fagkonkurrence, og alle indsendte produkter er blevet vurderet i de fem kategorier; udseende, smag, konsistens, råvarevalg og helhedsindtrykket.

Jan Müller er især glad for, at Højer Pølsers økologiske produkter fik topkarakter, og at de blev tildelt pokalen "særlig fremragende kvalitet på økologiske varer".

- Med økologi er der en række benspænd, som gør det sværere at opnå perfekt smag og konsistent. Men vi har håndværket og den særlige viden, som gør det muligt. Vores produkter er både kvalitet, økologi og smag i særklasse, og det er vi naturligvis glade for, at de internationale skuemestre er enige i, siger slagtermesteren.

Lytter til markedet
Som håndværksvirksomhed lytter Højer Pølser opmærksomt til markedets ønsker. Det er blevet en vane for det lille pølsemageri at være foran, når efterspørgslen kommer.

- Vi arbejder altid med så få tilsætningsstoffer som muligt, og derfor er hovedparten af vores produkter laktose- og glutenfri. For få år siden var det kun relevant for syge, men nu er det noget, der bliver efterspurgt bredt. Vi har haft produkterne klar hele tiden, og kan derfor let følge efterspørgslen, siger Jan Müller.

Danskernes madvaner ændrer sig, og blandt andet er den klassisk madpakke mange steder skiftet ud med kantine- og frokostordninger. Det stiller selvfølgelig også krav til Højer Pølser.

- Mange trends er i virkeligheden nyfortolkninger af kendte klassikere, og vi arbejder altid med fokus på håndværket og smagen. For eksempel en tapasanretning med vores varer fra marsken, der trækker på traditionerne fra det sønderjyske pølsebord, forklarer Jan Müller.

Med sin placering tæt på den dansk-tyske grænse har Højer Pølser også kig på udlandet. Netop nu er man i gang med en ISO 22000-certificering, så alle processer og fødevarekrav er dokumenterede og gangbare i for eksempel Tyskland.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
2

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

To danske restauranter er blandt verdens fem bedste

De danske restauranter Noma og Geranium placerer sig blandt verdens fem bedste restauranter ved prisuddeling

Turismechef: Maden lokker turister til vores lille land

Det er særligt vigtigt for Danmark, når danske restauranter markerer sig internationalt, mener VisitDenmark

Direktørdatter overtager styringen af Harboes Bryggeri

Efter et år med økonomisk tab i Harboes Bryggeri forlader den mangeårige direktør Bernhard Griese sin post

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

Årets lokale varer kåret: Tangchips, kombucha og flødeboller til tops

Nyhedsbrev

15.078 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Online Avis Arkiv

EU-madpoliti: Chokodrik og smøreost er anderledes i Danmark

Et produkt kan fremstå som næsten - eller helt - det samme, men indholdet varierer fra EU-land til EU-land

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

Chokoladefabrik satser på nyheder

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Domino's klar igen med ny ejer

1

Syge emballage-ansatte: Virksomheden svigtede os

Marel gearer sig til øget vækst

Ugens grin: Dystre udsigter

Konkurrence giver billigere økovarer i indkøbskurven

De satser millioner på grønlandsk smeltevand som gourmetoplevelse

Erstatningskrav: Småkagekrig raser videre

Danske fødevarevirksomheder brager frem i Rusland trods embargo

- Vi gambler med fødevaresikkerheden

Hidtil bedste regnskab fra kartoffelmelfabrik

Ørbæk Bryggeri vil tredoble salget

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Slagtere fjollede fridagen væk

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hent din fribillet til DiaLabXpo – helt gratis

Driftsprincippet er den afgørende faktor - TÜV Süd

SMC's europæiske markedsandel vokser

Ole Gregers Jensen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Elastiske fødevaregodkendte PU remme fra Forbo Siegling

Safirglas, det hårde glas - næsten ligeså hårdt som diamant

Fem anbefalinger fra robotindustrien skal skabe 25.000 job i 2025

Sommerudflugt til Gram Slot

Forøget effektivitet hos Unicon med hjælp fra AMCS

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Overvågning og styring af forsyningslinien

Flavour trends 2019

Involvering af medarbejderne gav succes med ny UR-robotarm

Trelleborg udvider LSR-fabrik i Bulgarien

Vækst i SMC’s europæiske markedsandel

Tick Cad søger sælger med teknisk forståelse

Al den plast, du ikke kan se på stranden, er et stigende miljøproblem

Bestilt onsdag og leveret i Holland fredag morgen...

Svanemærket industrivask er mere miljøvenlig end at vaske i almindelige vas...

Send til en kollega

0.15