23948sdkhjf

København lancerer ny, ambitiøs fødevarestrategi

Københavns Kommune køber årligt fødevarer for næsten 300 millioner kroner til byens skoler, plejehjem og daginstitutioner - og nu kommer der en ny strategi på området.

Efter flere års succes med at styrke økologien og madkvaliteten i kommunens institutioner, tager København således næste skridt med en ny fødevarestrategi, der skal sikre endnu bedre og sundere måltider til byens børn og ældre – og styrke kommunens klimaindsats. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Sundere, mere plantebaseret kost til byens børn, unge og ældre og mindre madspild. Det er nogle af de pejlemærker, som skal tegne Københavns nye fødevarestrategi og styrke klimaindsatsen i hovedstaden. Fødevarestrategien skal efter planen præsenteres på det store internationale klimatopmøde, C40 Mayors Summit, der holdes i København til efteråret.

- I København har vi allerede styrket madkvaliteten i vores institutioner, så der i dag bliver serveret god, økologisk mad til byens børn, unge og ældre. Nu tager vi næste vigtige skridt, så vi sikrer endnu sundere måltider og samtidig mindsker kommunens madspild og klimaaftryk – for også her skal København gå forrest på den grønne dagsorden, siger overborgmester Frank Jensen (S) i meddelelsen.

Ny ekspertgruppe skal bidrage
Som led i udviklingen af den nye fødevarestrategi har Københavns Kommune inviteret en række eksperter inden for produktion af fødevarer, ernæring og klima til at indgå i et nyt advisory board, hvor de skal bidrage med deres faglige input til strategien.

Ekspertgruppen mødtes første gang i sidste uge. Den består af:

Michael Minter fra Concito
Kok Christian Puglisi
Per Kølster fra Økologisk Landsforening
Klinisk diætist Maria Felding
Else Molander fra Fødevarestyrelsen
Anne Marie Beck fra Københavns Professionshøjskole.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127