23948sdkhjf

Nyt madlaboratorium skal rekruttere unge til fødevarebranchen

Et nyt uddannelsesmekka for madfolk, Skærehallerne, er på vej i Roskilde. Målet er, at flere unge vælger fødevarevejen, og at Roskilde får en ny, stor, kulinarisk attraktion.

Skærehallerne er de gamle slagterilokaler på ZBC, Zealand Business College, i Roskilde. De står p.t. delvist tomme, men i fremtiden skal de huse en madlegeplads med blandt andet mølleri, mosteri og pølsemageri, hvis det står til Madkulturen og ZBC.

- Vi skal have flere unge til at interessere sig for fødevarebranchen. Flere, der vil stå op i morgen og være de nye dygtige. Det momentum, som dele af den danske fødevarebranche oplever lige nu, skal fortsætte og allerhelst udbygges. Her er Skærehallerne en del af løsningen, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen, i en pressemeddelelse.

Madkulturen hører under Miljø- og fødevareministeriet og er sat i verden for at holde hånden under den danske madkultur.

Glenny Hansen, der er uddannelsesdirektør på ZBC, påpeger det store paradoks i, at verdens øjne er vendt mod danske mesterkokke og vores nordiske køkken, samtidig med at færre og færre unge vælger en fødevareuddannelse.

- Branchen skriger på kvalificerede og motiverede hænder. Skærehallerne skal sparke uddannelserne op på helt nyt niveau. Det er nødvendigt, hvis vi skal vende udviklingen, siger han.

Madkulturen og ZBC har siden sidste år arbejdet på at rejse midler til Skærehallerne og har allerede fået tilsagn fra flere fonde.


Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079