23948sdkhjf

Arla-fusion følger planen

Ledelsen i Arla Foods godkendte tirsdag forslaget om en fusion med svenske Milko.
Den mulige fusion mellem Arla Foods og Milko er rykket nærmere efter godkendelse i Arlas ledelse:

- For os i ledelsen er det vigtigt ikke at stirre os blinde på Milkos økonomiske situation her og nu uden, at vi tænker langsigtet og fokuserer på de muligheder en fusion kan medføre. Vi vil beholde den mælkeproduktion, som Milkos mælkebønder står for. Samtidig har Milko flere stærke varemærker og begge dele vil styrke vores satsning i Sverige, siger Åke Hantoft, formand i Arla.

Afklaring i efteråret
Fusionsplanen mellem Arla og Milko blev præsenteret i starten af juni efter, at Milko havde henvendt sig til Arla, idet det svenske mejeris økonomi var presset.

Grundprincipperne i fusionsforslaget er, at Milko-bønderne bliver medlemmer og ejere af Arla Foods på lige vilkår med de nuværende Arla-medlemmer. Milko-bønderne får Arlas mælkepris fra dag 1 efter fusionen godkendes af konkurrencemyndighederne.

Næste skridt mod en ny mejerifusion er en afstemning d. 14. juli, hvor Milkos medlemmer skal tage stilling til fusionen. Arlas repræsentantskab skal tage stilling til fusionen ved et møde d. 5.-6. oktober. En gennemførsel af fusionen forudsætter, at 75 % af Milkos medlemmer (regnet i mælkemængde) indtræder i Arla.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142