23948sdkhjf

Bornholmsk konservesproduktion lukker

Efter sommerferien samles produktionerne for Bornholms A/S og Amanda Seafoods A/S hos sidstnævnte i Frederikshavn.

Det betyder, at Bornholms A/S’ produktion i Neksø lukker og slukker.

Baggrunden er, at branchen presset på grund af stigende råvarepriser, prispres fra detailhandlen og et dagligvaremarked, der er står i stampe, fremgår det af en pressemeddelelse fra Amanda Seafoods A/S.

Det har presset begge konservesproducenter på økonomien, og nu er de blevet enige om at forene de to fabrikker.

Produktion samles i Nordjylland
Bornholms aktiviteter i Neksø overdrages til Amanda Seafoods i Frederikshavn, hvor produktionen af nuværende produktporteføljer fortsætter, men nu i samme produktionsfaciliteter.

Selve sammenlægningen af produktionerne, vil ske gradvist – dog således at al produktion vil være overflyttet til Frederikshavn i løbet af efteråret. Salgsfunktion og administration vil hen over sommeren, ligeledes blive samlet i Frederikshavn.

- Vi er naturligvis klar over, at dette vil have betydning for medarbejderne i Neksø, hvilket vi er kede af og beklager dybt efter mange år med stor loyalitet. Men blandt andet logistikomkostningerne ved at producere i Neksø gør det svært, og ved at gøre dette, tror vi på, at vi er med til at sikre en opretholdelse af dansk produceret fiskekonserves på langt sigt, udtaler Bornholms direktør og ejer, Christian Sieverts

Direktøren i Amanda Seafoods A/S tilføjer:

- Vi nærmer os som kategori nogle ultimative valg, hvis vi skal vende udviklingen indenfor fiskekonserves. Svære situationer kræver radikale beslutninger. Vi håber, at denne løsning vil vise sig at blive vendepunktet, således at vi kan bygge værdien af fiskekonserves godt op igen sammen med kunderne (...), fortæller Jesper Kold Sørensen, administrerende direktør i Amanda Seafoods.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096