23948sdkhjf

Skarø Is skal forhindre tidlige fødsler

For et par år siden lancerede Skarø Is en specialfremstillet kvalmedræber-is til gravide kvinder - og nu skal Skarø-firmaet så være med til at forsøge at forhindre for tidlige fødsler.

Det skriver TV2 Fyn.

Skarø Is er således tilknyttet et forskningsprojekt på Odense Universitetshospitals fødeafdeling, hvor forskere og jordemødre vil følge op imod 100 gravide kvinder. Kvinderne, der har særligt høj risiko for at føde for tidligt, skal fra 12. graviditetsuge dagligt spise to specialfremstillede is fra Skarø.

Isen vil blive fremstillet i fem forskellige smagsvarianter, men de vil alle indeholde mælkesyrebakterier, valle, fiskeolie og D-vitamin, fortæller tv-stationen.

- Vi vil gerne tilsætte nogle mælkesyrebakterier, som vi ved er gunstige for tarmfloraen og dermed også for bakterieforekomsten i fødselskanalen hos moren. Derudover vil vi gerne tilsætte nogle gunstige næringsstoffer, som vi ved fra større studier er gunstige for at nedsætte risikoen for at føde for tidligt, forklarer overlæge på OUH's fødeafdeling Jan Stener Jørgensen til TV2 Fyn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095