23948sdkhjf

Danske fiskerihavne landede fisk for over fire milliarder

I de danske fiskerihavne blev der sidste år landet fisk for over fire milliarder kroner - en fremgang i landingsværdien på ni procent sammenlignet med 2017.

Det viser netop offentliggjorte tal fra Fiskeristyrelsen.

Tine Kirk Petersen, der er direktør i brancheorganisationen Danske Havne, glæder sig over værditilvæksten.

- En landingsværdi på 4,1 milliarder understreger vigtigheden af både fiskeriet og fiskerihavnene for Danmark. Dertil kommer en værdiforøgelse i fiskeriindustrien og engroshandlen samt et stort antal arbejdspladser inden for fiskerisektoren, der har meget stor lokal betydning.

- Vigtigheden står nu bøjet i neon, og det ved de danske brexitforhandlere også – for de gode resultater vil blive sat på alvorlig prøve, når eller hvis briterne forlader EU, konstaterer direktøren i en pressemeddelelse.

De danske fiskere henter i dag omkring 40 procent af deres fisk i britisk farvand, og netop derfor står Brexit højt på dagsordenen.

De fem største fiskerihavne i Danmark er Skagen, Thyborøn, Hanstholm, Hirtshals og Hvide Sande. Disse fem havne stod i 2018 tilsammen for at tage imod 984.000 ton fisk, hvilket svarer til 90 procent af den samlede mængde fisk.

Det fremgår også af de nye tal, at der faktisk blev landet en smule færre fisk end i 2017, men værdien af fiskene forøges kraftigt, hvilket giver den større omsætning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063